PilotM Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Witam, Skrzydła i stateczni w laminowaniu, po dopasowaniu z kadłubem będzie laminowany kadłub. Teraz myslę nad napędem aby tak zrobić napęd by dało się również holować. Kombinuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Laminowanie zakończone jestem zadowolony wyszło super. Teraz jeszcze ostatnie prace nad kadłubem i lakierowanie. Może na Żar Lipcu uda się skończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strix3 Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Marku czy model został skończony ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Końcówka prac niebawem załączę fotki, jakiś ten 2015 zwariowany jeżeli chodzi o pracę nie mogę nawet na chwilę odpocząć, może 2016 będzie lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Była przerwa czas zakończyć projekt. Mam pytanie jakie kąty zaklinowania powinny być w Bocianie dla statecznika i skrzydeł może ktoś wie i odpisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Ale jaja nikt nie wiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Pytaj konstruktora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zawiódł i nie podaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLITEK Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zapytaj jak robią w OldGliders Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zacznijmy od tego, że źle pytasz. Kojarzysz oś kadłuba ? Wiesz co to kadłub Muraya? Statecznik poziomy względem strug powietrza jest zawsze na zero w locie ślizgowym - tak przyjmij. Kąt zaklinowania skrzydła to kąt pomiędzy cięciwą skrzydła-tą z definicji- a cięciwą statecznika. Narysuj to co napisałem tak by cięciwa skrzydła była na 2,5 do usterzenia. Poleci na pewno. Ale by było to całkiem z sensem musisz to dobrać do profilu skrzydła. To trochę sztuka gotowania na parze. Za mało źle, za dużo też kłopotliwe. Dobiera się to na etapie projektowania modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Może z mojej fotki coś wyliczysz ster jest na zero prostopadle do wreg kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Dzięki za podpowiedzi wykorzystam, już z Heniem ustaliłem że skorzystam z jego urządzenia do ustawiania i wspólnie pochylimy się nad tematem. Kończę oklejanie kadłuba i pierwsze przymiarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 11 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Witam po przerwie, W tym roku postanowiłem zakończyć wszystkie rozpoczęte projekty, Sopwith gotowy czas na Bociana. Po wszystkich przemyśleniach zakupiłem kadłub laminatowy do Bociana z Old Gliders, po małych zmianach ( wznios skrzydeł) skrzydła zamontowane , pozostało wkleić mocowanie statecznika i do malowania. Myślę, że do dwóch tygodni oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi