Grzesiek Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 kupilem ten odbiornik w kaplecie sa 2 zworki do czego ?i gdzie je w piac? Napewno do bindowania ale dwie?a i zasilanie podlacza sie pod dowolny kanał?bo niema wejscia zasilania.Drugi mam D8R-ll plus napiszci co sie ustawia zworka zboku .Moze macie manuala pl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Podłączę się do pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Bindujesz guzikiem. Zworki używasz do zmiany trybi z V8 na D - wytłumaczone w tabelce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Dzięki Bartku teraz wiem po co te zworki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Bartosz piszesz głupoty,jak w odbiorniky V8R7 mozesz zmienic na D????????? jak on nie posiada telemetrii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Poczytaj instrukcję http://www.frsky-rc....V8FR-II/V8R7-II punkt 1.4. Jak zmienisz na D to nie transmituje telemetrii, ale nie musisz kombinować ze zworkami pod modułem nadawczym. Bardzo wygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Przepraszam Badz tak uprzejmy i przetłumacz ni znam angielskiego.Mogę pomóc ale po Hiszpańsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 D_Mode (Telemetry) Connect Ch1 & Ch2 signal pins of V8FR-II/V8R7-II by provided jumper and then connect battery to V8FR-II/V8R7-II directly (no need to hold the F/S button on V8FR-II/V8R7-II) Tłumacz google wypluł coś takiego D_Mode (telemetrii) CH1 & CH2 Połącz piny sygnałowe V8FR-II/V8R7-II przez przewidzianą skoczka, a następnie podłączyć do akumulatora V8FR-II/V8R7-II bezpośrednio (nie trzeba przytrzymać przycisk F / S na V8FR-II/V8R7-II) jumper - skoczek = zwora Nie pamiętam, ale chyba wówczas następuje bindowanie. Binduje się w ten sposób w trybie D. Jak będziesz bindował trzymając F/S to się zbinduje w trybie V8 Do bindowania (wg instrukcji) trzeba podczas włączania nadajnika trzymać przycisk na transmiterze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Bartosz mozesz mi na PW podac swój tel.Potrzebuje popytac kilka zeczy a na forum nie wiem jak to rozpisac.Oczywiscie o frsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Czy bindowanie w D_Mode daje nam jakieś korzyści jeżeli chodzi działanie samego odbiornika jak np. zasięg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Koledzy, to jest odbiornik bez telemetrii. Użycie zworki lub jej brak podczas bindowania jest podyktowane tylko i wyłącznie tym z jakim modułem nadawczym go bindujemy (V8 lub D) - zworka służy tylko i wyłącznie do bindowania a nie do przestawiania odbiornika w tryb z telemetrią lub bez. V8_Mode (Non-telemetry) - Podłącz akumulator do V8R7-II trzymając wcisnięty przycisk F/S w odbiorniku V8R7-II D_Mode (Telemetry) - połącz piny Ch1 & Ch2 w V8R7-II złączką (w opakowaniu odbiornika) Podłącz akumulator do V8R7-II bezpośrednio (nie wciskając przycisku F/S w odbiorniku V8R7-II) Zasilanie można podłączyć do dowolnego kanału, zachowując oczywiście odpowiednią polaryzację (szyna zasilania jest wspólna). Oczywiście po bindowaniu zworkę należy usunąć. A po co dwie zworki? Bo jedna jest na zapas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 dzieki zbindowałem w trybie "D" bo tak mi bedzie wygodniej.Mam drugi odb z telemetria,i podczas latania musiał bym pamietac o zmianie w module 1way-2way Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi