Grzesiek Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 kupilem ten odbiornik w kaplecie sa 2 zworki do czego ?i gdzie je w piac? Napewno do bindowania ale dwie?a i zasilanie podlacza sie pod dowolny kanał?bo niema wejscia zasilania.Drugi mam D8R-ll plus napiszci co sie ustawia zworka zboku .Moze macie manuala pl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk900 Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Podłączę się do pytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart07 Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Bindujesz guzikiem. Zworki używasz do zmiany trybi z V8 na D - wytłumaczone w tabelce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk900 Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Dzięki Bartku teraz wiem po co te zworki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted February 8, 2014 Author Share Posted February 8, 2014 Bartosz piszesz głupoty,jak w odbiorniky V8R7 mozesz zmienic na D????????? jak on nie posiada telemetrii Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart07 Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Poczytaj instrukcję http://www.frsky-rc....V8FR-II/V8R7-II punkt 1.4. Jak zmienisz na D to nie transmituje telemetrii, ale nie musisz kombinować ze zworkami pod modułem nadawczym. Bardzo wygodne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted February 8, 2014 Author Share Posted February 8, 2014 Przepraszam Badz tak uprzejmy i przetłumacz ni znam angielskiego.Mogę pomóc ale po Hiszpańsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart07 Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 D_Mode (Telemetry) Connect Ch1 & Ch2 signal pins of V8FR-II/V8R7-II by provided jumper and then connect battery to V8FR-II/V8R7-II directly (no need to hold the F/S button on V8FR-II/V8R7-II) Tłumacz google wypluł coś takiego D_Mode (telemetrii) CH1 & CH2 Połącz piny sygnałowe V8FR-II/V8R7-II przez przewidzianą skoczka, a następnie podłączyć do akumulatora V8FR-II/V8R7-II bezpośrednio (nie trzeba przytrzymać przycisk F / S na V8FR-II/V8R7-II) jumper - skoczek = zwora Nie pamiętam, ale chyba wówczas następuje bindowanie. Binduje się w ten sposób w trybie D. Jak będziesz bindował trzymając F/S to się zbinduje w trybie V8 Do bindowania (wg instrukcji) trzeba podczas włączania nadajnika trzymać przycisk na transmiterze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted February 8, 2014 Author Share Posted February 8, 2014 Bartosz mozesz mi na PW podac swój tel.Potrzebuje popytac kilka zeczy a na forum nie wiem jak to rozpisac.Oczywiscie o frsky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk900 Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Czy bindowanie w D_Mode daje nam jakieś korzyści jeżeli chodzi działanie samego odbiornika jak np. zasięg ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Columb Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Koledzy, to jest odbiornik bez telemetrii. Użycie zworki lub jej brak podczas bindowania jest podyktowane tylko i wyłącznie tym z jakim modułem nadawczym go bindujemy (V8 lub D) - zworka służy tylko i wyłącznie do bindowania a nie do przestawiania odbiornika w tryb z telemetrią lub bez. V8_Mode (Non-telemetry) - Podłącz akumulator do V8R7-II trzymając wcisnięty przycisk F/S w odbiorniku V8R7-II D_Mode (Telemetry) - połącz piny Ch1 & Ch2 w V8R7-II złączką (w opakowaniu odbiornika) Podłącz akumulator do V8R7-II bezpośrednio (nie wciskając przycisku F/S w odbiorniku V8R7-II) Zasilanie można podłączyć do dowolnego kanału, zachowując oczywiście odpowiednią polaryzację (szyna zasilania jest wspólna). Oczywiście po bindowaniu zworkę należy usunąć. A po co dwie zworki? Bo jedna jest na zapas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted February 10, 2014 Author Share Posted February 10, 2014 dzieki zbindowałem w trybie "D" bo tak mi bedzie wygodniej.Mam drugi odb z telemetria,i podczas latania musiał bym pamietac o zmianie w module 1way-2way Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts