mgr Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Mam odbiornik FrSky V8R4 II, niestety przy ostatnim kreciku, urwała mi się antenka z odbiornika. Odbiornik nie jest full-range, wydaje mi się iż był to zwykły przewód. Jednakże nie znam jego długości a to może mieć wpływ na zasięg. Czy ktoś ma może takowy odbiornik i mógł by mi podać jaka powinna być długość antenki.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk900 Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Może to pomoże http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1512827 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart07 Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 31 mm jak każda 2,4 GHz. Latam już na 3ciej. Dopiero teraz przykleiłem porządnie... Zrób z kabla w miękkiej izolacji. Raczej grubszy niż cieńszy. Oczywiście w skali odbiornika Odległość zmierz od krawędzi płytki. Najpierw przylutuj, potem dotnij. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk900 Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Ta antenka to pojedynczy kabelek bez oplotu (ekranu) ? nie wiem jak dokładnie to się nazywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart07 Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Tak Wysłane z mojego ST17i przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgr Posted February 10, 2014 Author Share Posted February 10, 2014 Dzięki bardzo za informacje. Wieczorem pewnie przylutuję antenkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts