Pitstrel Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Witam. Posiadam w/w model, który bardzo lubi zmieniać kierunek podczas startu. Czy można temu zaradzić, jeśli tak to w jaki sposób?. Zastanawiałem się czy nie zastosować na ster kierunki żyro ( w grę wchodzą modele żyra do 100 zł). Proszę o radę i pozdrawiam. Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sauberx0001 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Co znaczy ze zmienia kierunek? Chodzi mi dokładniej czy zawsze skręca w jedną strone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Zmienia kierunek z ogonem uniesionym na rozbiegu czy jak ciągnie ogon? Sprawdź czy serwo kierunku nie wariuje jak dodajesz gaz w większej odległości od nadajnika. Jak to się dzieje na ziemi to masz do poprawy ustawienie koła ogonowego. Miałem Decathlona z Phonixa i nigdy czegoś takiego nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Wielkie dzięki za porady. Jak tylko pogoda się poprawi to przetestuje model. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Nadal nie powiedziałeś w jaki sposób ci myszkuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Po dodaniu gazu model gwałtownie skręca w prawo lub w lewo i odrywa się od ziemi. W locie wszystko jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Powinno być coś z kołem. Żyroskop by niewiele pomógł bo to bardziej od pozycji poziomej modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Dzięki za udzielone mi rady. Zamontuję większe koła i sprawdzę geometrię ustawienia kół. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Do startu ustaw sobie expo, bo nawet niewielkie wychylenia kierunku powodują myszkowanie modelu, po starcie je wyłącz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi