Pafcio Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Witam Czy do silnika typu Emax C2822 (montaż przed wręgą) mogę zastosować śmigło składane? Silnik miałby napędzać mały 1,5 metrowy motoszybowiec. Z uwagi na jego mocowanie i konstrukcję boję się, że w wyniku drgań (pochadzących z śmigła składanego) w początkowej fazie włączania silnika użycie takiego rozwiązania nie zda egzaminu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Mozesz użyć. Bez problemu. Tylko wywaz dobrze wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Śmigło składane wyważa się tak jak normalne. W P11c miałem emaxa cf2822 i śmigło składane 9x6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwarc Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Dokładnie takiego emaxa miałem w tym "szybowcu" http://www.youtube.com/watch?v=jEgosBZtU0k śmigło składane graupner 8X6 i też miał 1,5m rozp to z jego pokładu nakręciłem pierwszy filmik przy pomocy telefonu., model mam do dzisiaj choć już nie lata. Śmigła nie wyważałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi