okraglaczek Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam! Od niedawna zaczelem swoja przygode z modelarstwem na pocztek zakupilem mirage 2000 kompletny tylko sek w tym ze nawet nim nie wystartowalem:( Bo najpierw bateria Li-Pol wybuchla i spalila mi trochw wykladziny a wczoraj przestala dzialac aparatura a nie wiem czy to odbiornik czy nadajnik. Prosba moje zeby ktos mi sprawdzil z okolic mińska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 oooooo kurde to reklamuj ten "szajs" :shock: . Ja bym poprosił o zwrot pieniędzy i kupił se sky lady II :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okraglaczek Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 wez i reklamuj jak koles z tej firmy nie odbiera telefonow a o mailach nawet nie wspomne a do poznania troszke daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okraglaczek Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Niema zadnego modelarza z okolic Mińska mazowieckiego??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 no to czym prędzej składac mu wizyte ja bym jechal nawet do czech albo odeslij mu i juz, jak ci dobrej nie odesle to mozna zawsze go do sądu podac ;] :evil: :twisted: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okraglaczek Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 podejrzewam ze to odbiornik, warty jest 50zl a podroz do poznania wiecej wiec chyba nie warto:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 a li-polki masz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okraglaczek Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 niemam ale sprawdzalem wczesniej na ni-mh i bylo ok tylko po powrocie do domu padlo cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okraglaczek Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 panowie mam taka aparature http://www.e-domodel.com/products_sow.asp?ProID=30 czy zwykly odbiornik e-sky 6ch bedzie pasowal?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 czemu nie tylko odpowiedzi kwarc jest potrzebny :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okraglaczek Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 ok dzieki! dzis znalazlem dawce i przetestowlem elktronike i na 100% wiem ze siadl odbiornik. Odbiornik kupie jeszcze w lutym ale baterie to juz po wyplacie czyli kolo 1marca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barabasz Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam kolegę i nieśmiało zapytam- a jak sprawdzałeś tę elektronikę? Tak naprawdę nawet nie wiadomo jaką częstotliwość generuje Twój nadajnik, gdyż z opisu na podanej stronie może to być 35, 40 a nawet 72 MHz , a to robi dużą różnicę przy zakupie odbiornika. Po drugie powiedz czy w okienku w lewym dolnym rogu jest możliwość wyjęcia rezonatora zwanego popularnie kwarcem, czy to tylko atrapa :wink: . I może w ramach wolnego czasu przedstaw "historię choroby", bo na razie wszystko to bardzo tajemnicze, zaiste :roll: . Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 W okolicach Mińska Maz. grasuje dwóch modelarzy o których wiem ale nie znam ich z imienia i nazwiska. Jeden lata w okilcach Dębe Wielkie (jak się minie tą górkę jadąc od Warszawy za stacją benzynową po prawej stronie) pięknym dużym akrobatem a drugi pracuje w ZNTK-u.... Może w przyszłym tygodniu nawiążę bliższy kontakt..... z tym drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okraglaczek Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam kolegę i nieśmiało zapytam- a jak sprawdzałeś tę elektronikę? Tak naprawdę nawet nie wiadomo jaką częstotliwość generuje Twój nadajnik, gdyż z opisu na podanej stronie może to być 35, 40 a nawet 72 MHz , a to robi dużą różnicę przy zakupie odbiornika. Po drugie powiedz czy w okienku w lewym dolnym rogu jest możliwość wyjęcia rezonatora zwanego popularnie kwarcem, czy to tylko atrapa :wink: .I może w ramach wolnego czasu przedstaw "historię choroby", bo na razie wszystko to bardzo tajemnicze, zaiste :roll: . Krzysiek A wiec kupilem mirage 2000 Ale nawet nim nie polatalem bo bateria wybuchla (teraz wiem ze z mojej winy) W niedziele zrobilem sobie spacer z modelem w celu sprawdzenia zasiegu aparatury wyszlo ok 700m potem serwa juz drgaly, po powrocie do domu model juz nie reagowal. Sprawdzalem uklad BEC i napiecie dochodzilo do odbiornika wiec przypuszczalem ze to on siadl i moje przepuszczenia sie potwierdzily dzieki koledze z wawy A rezonator oczywiscie ze jest, zadna atrapa:) narazie szukam odbiobiornika i sie zastanawiam czy ten http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=278 czy e-sky kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Co do odbiornika Hitec , to nie ma on 5 kanału . Jeśli chcesz kupić taki odbiornik to kup wersję z kanałem 5 a nie 6 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okraglaczek Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Dla czego 5a? a nie 6B nie wiem o co chodzi z tymi zonaczeniami?! Mam jeszcze jedno pytanie o jakiej wadze mam kupic akumulator bo ten w modelu co byl orginalnie wazyl 70gram a teraz nie moge znalezc odpowiednika o takiej samej wadze i pojemnosci 1300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Kanał 5 w zwykłych aparaturach odpowiada sterowaniu lewą lub prawą lotką , kanał 6 np chowaniem podwozia , otwieraniem klap lub przy sterowaniu śmigłowca czymś tam (nie mam śmigłowca to nie pamiętam . ) . Są aparatury z wyższej półki , w których można dowolnie przypisywać kanały . Co do akumulatora to możesz podać link do sklepu gdzie kupiłeś model lub oznaczenie pakietu , który się spalił . Był on 2 czy 3 celowy . Pakietu 3S 1300 mAh o wadze 70 gram po prostu nie ma . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okraglaczek Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Pakiet byl 3 celowy z oznaczeniem 15C i wazyl 70 gram bo pisalem do kolesia co ma taki sam model i prosilme go zeby zwazyl pakiet dzis to potwierdzilem bo wazylem model i bez bateri wazy 448gr a na opakowaniu jest ze calos kompletna do lotu wazy 520gr wiec tak czy jak wychodzi 70gr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 To niemożliwe , żeby pakiet 1300 ważył 70 gram . Na pewno ponad 100 . Nie znajdziesz takiego pakietu . A co z linkiem do modelu , może to by wyjaśniło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okraglaczek Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 To link to mojego modelu http://www.riccs.cn/product_show.php?type_id=&id=20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.