Irek M Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Czy są jakieś zasady ułożenia anten Optimy - tej z dwoma antenkami i z jedną? I druga sprawa - bieguny -od góry sygnał-żółty, +czerwony i -czarny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario17701 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Witam, rozsuń jak najdalej przewody anten od siebie tak by końcówki (te odsłonięte kawałki) tworzyły kąt zbliżony do 90 stopni, i unikaj ostrych zagięć przewodu antenowego. Najlepiej zaginaj tak by przewód biegł po promieniu minimum 3 cm. W obu przypadkach uważaj na przesłanianie sygnału przez duże metalowe przedmioty w modelu, silniki i pakiety zasilające, antenka najlepiej pod kątem do poziomu gruntu. Pomyślnych lotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Oba(nie ma ) spisują się świetnie w powietrzu. Nie wiem tylko czy w makietach mogą leżeć gdziekolwiek w kadłubie? nie będzie wystawało nic na zewnątrz. I drugie pytanie by nie tworzyć kolejnego wątku - jakie jest zasilanie tych odbiorników? Gdzieś na stronie znalazłem - 4,8 - 6V ale również 4,8 - 7,2. chciałem zasilać lipolem 2s bez dodatkowego stabilizatora 6V. Mogę tak czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Możesz bez problemu, pod warunkiem że serwa są dostosowane do tego napięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Witam A jaka jest w różnica w zasięgu między Optimą 7 i Optimą 9? I drugie pytanie: Do czego służy ta zworka w Optimach (widać na fotce Irka powyże, zworka jest obok miejsca gdzie wychodzi antena)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 z tego co kiedyś znalazłem to złącze SPC, służy do podpięcia +/- z pakietu napędowego przez co mamy odczyt napięcia na ekranie nadajnika. używam optimy7 i eclipsa pro ale w ten sposób jeszcze nie podpinałem. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/36169-zaklocenia-pracy-serw-od-zasilania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi