kesto Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Mam pewien problem z tym odbiornikiem. Działają tylko kanały 1-6, a i to jedynie z serwami Standard, bo mikroserwa już wariują. Kanały 7-12 są nieaktywne (lub ja robię coś źle) bo żadne serwo wpięte w te wyjścia nie działa. Ten odbiornik ma dwa tryby pracy - Normal i High Speed, które jest dedykowane do serw cyfrowych. Nie wiem w jaki tryb pracy jest ustawiony w odbiorniku, bo nie mam do niego instrukcji i nie wiem jak ten tryb pracy zmienić. Nie posiadam serw cyfrowych tylko analogowe i chciałbym z nich korzystać, więc pewnie trzeba włączyć tryb Normal, tylko jak? Czy ktoś posiada i użytkuje taki odbiornik? Jak aktywować kanały 7-12, a może one powinny działać bez żadnej aktywacji?
TeBe Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Zmiana mode. 1. Wyłącz odbiornik. 2. Wciśnij i trzymaj przycisk "link/mode" 3. Nadal trzymając wciśnięty przycisk włącz odbionik 4. Trzymaj przycisk aż dioda LED zacznie migać 5. Puść przycisk i wyłącz odbiornik po włączeniu odbiornika LED sygnalizuje mode. czerwona - Normal przez dwie sekundy pomarańczowa, później czerwona - High Speed
kojani Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Jaki nadajnik? Pewnie masz ustawiony tryb 2.4GHz/7Ch przełącz na 10Ch.
kesto Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Opublikowano 28 Marca 2014 Nadajnik T14SG i system przełączony na FASST MULTI
kojani Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 http://manuals.hobbico.com/fut/r6008hs-r6014hs-manual.pdf
Rekomendowane odpowiedzi