PITREK Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Kupuję Easy Stara, chciałem kupić do nie go pakiet akumulatorów Li-pol 2200. Teraz przeczytałem na jednej ze stron, że stosuje się do niego pakiety od 800 do 1500. Czy taki pakiet(2200) może w jakiś sposób zaszkodzić ES czy mogę go kupić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Czy taki pakiet(2200) może w jakiś sposób zaszkodzić ES czy mogę go kupić??? Chyba żartujesz? komu zaszkodziło dłuższe latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Jedyny problem mozesz miec z wywazeniem, ale mysle, ze bedzie to znikomy problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Na pakiecie 8 x khan 1050 trzeba dołożyc nieco ołowiu z przodu ale ES lata bardzo poprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Jezeli nie jestes poczatkujacym zrób u lotki. Znakomicie usprawnia ten zabieg latanie tym modelem. Jest tylko jedno ale - trzeba kupić nowa rurę węglową i "wpuścić" ją conajmniej do miejsca gdzie skrzydło zagina sie do góry, oczywiście jeszcze trzeba 2szt serw i wyciąc lotki. Z takim układem sterowania ES lata duzo efektywniej. Czasem warto poeksperymentowac. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITREK Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_A_W_W Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 O bateriach mowa, no to też się spytam ile Wam lata wasz ES na jednym naładowaniu? (pytam bo na razie dopiero zastanawiam się i rozeznaję co kupić, gdzie i za ile;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Konrad_A_W_W, popatrz na datę postu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 A co ma data do Jego pytania? :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Silnik przy 3-celowym Lipolu pobiera poniżej 10A. A w praktyce: na pakiecie 1800mAh 3S masz 20 minut latania na 3/4 gazu. Czyli wliczajac przeloty szybowcowe - 40 minut latania. Oczywiście rekordziści mogą znacznie dłużej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_wolebez Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Rekordzistą nie jestem ale ES latałem ponad godzinę. Jedyne co to po takim czasie boli kark i ma się przesyt . Ten model ładnie szybuje i silnik jest potrzebny tylko do wyniesienia. Ja na pakiecie 2200mA 3s i małej bezszczotce na 2/4 gazu latałem ok 30min. To zależy jak kto lata, ja lata się nisko i ciągle na silniku to faktycznie ok 20min. Ja preferuję windowanie wysoko aż do granic widoczności i szybowanie bez napędu. Sztuką jest długo latać bez napędu niż katować pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Silnik przy 3-celowym Lipolu pobiera poniżej 10A. A w praktyce: na pakiecie 1800mAh 3S masz 20 minut latania na 3/4 gazu. Czyli wliczajac przeloty szybowcowe - 40 minut latania. Oczywiście rekordziści mogą znacznie dłużej... Troche malo. Ja przy pakiecie 1300 mAh 2S, podrobką czyli P C Focusem robie 30 minut silnikowego lotu. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Tu jest wszysko na temat przeróbek EASY STARA http://www.mpx-easystar.de/index.php?id=28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.