obsydian1000 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Witam. Chcę dokupić oryginalny odbiornik FUTABY z systemem FASST do aparatury T10 CG. Chcę aby miał co najmniej 8 kanałów (może być więcej). Mam w związku z tym pytanie który będzie najlepszy np. w kwestii zasięgu i w ogóle Może być drogi byle żeby był najlepszy. Proszę o radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Tu masz przegląd odbiorników Futaby. http://www.futaba-rc.com/receivers/air.html Widzę, że brakuje jeszcze R6308SB i R 6308SBT. Najlepszy - hmm Futaba trzyma raczej jakość, więc wybierz pod kątem własnych potrzeb. Kojani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 ok. dzięki zaraz poczytam. jakby jeszcze ktoś coś wiedział to piszcie. no nic raczej to będzie ten - R6014HS 14-Channel wyboru w zasadzie dużego nie ma. czy ktoś z was ma ten odbiornik? proszę o jakieś opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Hmm wybór jest możesz również wybierać w odbiornikach SB-usowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 a co to takiego a co to takiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Odbiorniki z systemem S-BUS, mają w oznaczeniu na końcu SB, lub SBT, T oznacza odbiornik z telemetrią. Poczytaj trochę to zorientujesz się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 a co gdyby tak wypiąć antenki z odbiornika, wpiąć przedłużki a do nich podłączyć inne anteny ? jeśli tak nie można to może można w nadajniku (np. antena kierunkowa ze wzmacniaczem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 W celu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Używanie urządzenia radiowego o mocy większej niż dozwolona jest przestępstwem. Nie rozumiem po co te kombinacje z antenami i wzmacniaczem. Futaba ma wystarczający zasięg bez względu jaki się zastosuje fabryczny odbiornik. Dla pełnozakresowych wynosi koło 3 km. Używam Futaby od 16 lat . Jeśli chodzi Ci o latanie na większe odległości ( FPV ) to proponuję poczytać co robi ULC i czy warto inwestować w tą dziedzinę pseudomodelarstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 no żeby zasięg poprawić zachowując oryginalny link fasst i funkcje odbiornika. ULC to jakiś rozumiem u użytkownik tego forum. no mi by się taki tuning podobał . myślę że ewentualne kary nie są takie duże i zabawa mogła by być warta grzechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 ULC to Urząd Lotnictwa Cywilnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 ok. ale jakby tak bez wzmacniacza tylko wymiana samych anten w odbiorniku i nadajniku (w nadajniku kierunkowa jeśli ze wzmacniaczem to oczywiście nie przekraczającym dozwolonej mocy). i mogło by być dobrze . Tylko czy nadajnik albo odbiornik się od tego nie rozwali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 no żeby zasięg poprawić zachowując oryginalny link fasst i funkcje odbiornika. Narzekasz na brak zasięgu Futaby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 nie nie nie narzekam, w zasadzie to nawet nigdy go do końca nie sprawdziłem ale tak myślę pod kontem fpv po prostu z uwagi na dobrą jakość i nadajnika i odbiornika chciałbym pozostać przy tym sprzęcie . myślę jedynie nad choćby podwojeniem zasięgu.no super by było jakbym mógł bezpiecznie polecieć na odległośc 10 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 chcę zapytać czy mój nadajnik FUTABA T10CG polubi nową antenę ? czy też przestanie współpracować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 to jak? wyprowadzać z nadajnika wyjście na nową antenę czy nie? proszę o radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Chłopie to jest forum modelarskie a nie konstruktorskie . Takim dziwakom jak ty nie powinno się radia sprzedawać . A obowiożują cie przepisy modeli sterowanych radiem tj. latanie tylko do widoczności wzrokowej . Jak widzisz już nikt z tobą nie chce dyskutować, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Poczytaj cwaniaku o lotach UAV informacje znajdziesz na na stronie Urzędu Lotnictwa Cywilnego- będziesz mądrzejszy. Co do forum poruszane są tu tematy o znacznie większym skomplikowaniu.(więc nie obrażaj zdolnych użytkowników tego forum) Ewidentnie (wnoszę po twojej agresji) ty masz ze sobą jakiś problem - może kawy się napij albo dziewczynę sobie znajdź - nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi