pasior199292 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Dzień dobry, czy znacie może jakieś sprawdzone kleje na sklejenie takiego skrzydła, żeby to się trzymało kupy? Nie chciałbym kupować w modelarskim jakiegoś kleju specjalnie do EPO bo ceny są straszne. Może można dostać coś dobrego w budowlanym?
bart07 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 UHU Por za 10 zł poraża ceną? Kup i użyj go niezgodnie z instrukcją, tj sklejając na mokro (tak po 3 min, zamiast 10) Będziesz mógł troszkę poprawić. Wcześniej wklej w złamanie wykałaczki lub węgiel, w zależności od wielkości skrzydła i wymaganego wzmocnienia.
Marcin K. Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zależy gdzie się załamało. Ja ostatnio uwaliłem i poszło prawe skrzydło w pół lotki. Do sklejenia lotki zastosowałem biały klej na ciepło, taki na "pistolet" a do skrzydła Soudal 66A (D4) Ale koledzy też kleją skrzydła z epo na ten klej termiczny tak ze kto co woli. Uhu por nie testowałem, CA jakoś tak za sztywną spoinę robi jak na pianke.
idfx Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/38875-jak-skleic-uszkodzone-platy/ kleiłem żywicą
miruuu Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Sposobow sporo. Najlepiej jakbys wrzucil fote.
Rekomendowane odpowiedzi