Pawel_W Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Napisz przynajmniej dokłądną nazwę ogniwa, i czy jest na nim napisane coś w stylu Fast Charge. Co do ładowarki, to polecam albo Multiplex LN-(nie pamiętam oznaczenia) albo Sharka. Kosztują w granicach 250 zł i łądują wszystkie typy akumulatorów, wada ich jest taka że korzystają z napięcia 12v czyli trzeba je podłączać do aku samochodowego, albo do stabilizowanego zasilacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Podam wam link do stronki na której znajduja sie te aku http://www.eltkom.pl/kateg,t,0,id,12,p,Akumulatory jezeli sa nieodpowiednie to podajcie jakas nazwe co moglbym kupic! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Jeśli masz na myśli te GP to raczej sie nie nadają. Jeśli nie masz kasy na LiPolki, to polecam to: KAN 2/3AA(29)700 700mAh NiMH 1,2V 2/3AA, kosztują poniżej 5zł / szt. na www.batimex.pl i oddają według producenta do 30A, czyli nawet jeśli oddadzą 20A to spokojnie możesz silnik 400 albo małego bezszczotkowca napędzać. Oczywiście jeśli chcesz aku o pojemności 700mAh. Jeśli chcesz więcej to KAN 1050. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Dzieki Pawel! Wlasnie o to chodzi ze narazie brak kaski! kupilem taka aparaturke ze wstyd mowic i musze kupic druga! Niestety tak mam jak sie na cos napale to musze to miec i to szybko a teraz zaluje ale mysle ze w lutym bedzie nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nie używam Nixx do zasilania silników, ale tu zobacz sobie o tych bateryjkach GP (seria Customer): http://www.gpbatteries.com.hk/pic/75aaahc.pdf Jak widać bliżej im do max 2A niż 20A, również rezystancję wewnętrzną mają kilka razy większą niż KANy o których pisze Paweł Tak więc pytaj i nie kupuj dwa razy, tylko raz a dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 KAN-y się sprawdzają. W ogniwo 1800mAh spokojnie wchodzi 1900, w 1050 mieści się 1120mAh. Poza tym są w sumie tanie i trwałe, o ile się je ładuje prądem do ~0,8C. Co prawda moje 1050 ładowałem prądem 1,7A, ale drogie dzieci, nie róbcie tego w domu! Ładują się szybko, ale potem klapa i pojemności rzędu 800mAh. NA szczęście udało mi się je uratować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 jak narazie kupie kany a po wymianie aparaturki zastanowie sie nad li-pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 A jaka masz aparaturkę? Tez nie mam zbyt dobrej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 nie pytaj zebra 3FM wsam raz jak dla takich expertow jak ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Swoja droga to zebra to tylko robi zamet mlodym modelarzom ze niby tanie radio a tak na prawde to tylko niepotrzebyny wydatek bo i tak nie zabardzo sie do czegos nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 A więc tak kupiłem akumulatorki kany 7 sztuk, zlutowałem w pakiet i podłączyłem do regulatora! Włączam obroty na maxa i super nie wyłącza się! wyłączyłem, ponownie włączam a tu nic tylko lekko zadrżały serwa! i nawet nie świrują tak jak wcześniej przy wyłączonym nadajniku! Męcze się już od dobrych 2 godz i nie moge dojść co się stało. Testowałem na regulatorze jeti jes 006 mysląc że go zjarałem zamieniłem regler na 020 i też nic. Co mogło się stać? czy cos z tą drętwą aparaturą jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 A naładowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 tak jest naładowany! teraz jak nawet podłączam te wczwśniejsze aku 4,8V też nie działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 No to zepnij na chwilę "na krótko" silnik z akumulatorem (odlutuj regulator od silnika). W tym podejściu wykluczymy duet silnik-akumulator albo regulator-odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 odlutowałem i podłączyłem na krótko i jest ok! ale niewiem dlaczego z reglerem nie działa! wczesniej tak było podłączone 006 czy 020 tylko pakiet 4,8V i było spoko tylko nie mogłem włączać wysokich obrotów a teraz nic nie moge pewnie cos się zjarało :!: ale jak podłączam regulator do odbiornika na miejsce aku B/CH6 to wtedy obroty reguluje drążkiem góra dół ale serwa nie działaja dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Masz odbiornik 6k a nadajnik to zebra 3 ?? A podłacz serwa pod kanały inne i baterie podłacz pod ten 6k/b Jak masz jak dojechać do Iławy z całym sprzetem to możliwe że coć bym zdziałał ewentualnie jezeli cos sie odpaliło to ojciec mógłby zajrzeć - jest elektronikiem ... Bilet iława - olsztyn - niecałe 16 zł kosztuje ... chyba że to nie to Barczewo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Masz odbiornik 6k a nadajnik to zebra 3 ?? Tak Bilet iława - olsztyn - niecałe 16 zł kosztuje ... chyba że to nie to Barczewo te Barczewo koło Olsztyna zaraz spróbuje podłączyć tak jak napisałeś! Zrobiłem jak napisałeś i nici! na dzisiaj mam dosyć! podłączam pakiet 4,8V i to samo może się serwa zjarały bo tylko zadrżą jak podłaczam? Czekam na wypłatę i kupuje nową aparature tej już mam dosyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 No to teraz (zanim wypłata) zrób sobie taki układ: http://www.uoguelph.ca/~antoon/gadgets/servo4.htm (bez zasilania Vin narysowanego na schemacie) podłącz ten układ zamiast odbiornika, pokręć potencjometrem w te i spowrotem i powiedz co się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 No to teraz (zanim wypłata) zrób sobie taki układ: http://www.uoguelph.ca/~antoon/gadgets/servo4.htm (bez zasilania Vin narysowanego na schemacie) podłącz ten układ zamiast odbiornika, pokręć potencjometrem w te i spowrotem i powiedz co się dzieje. to to chyba będzie musiał Ojciec zlutować ja zabardzo się na tym nie znam! A mam takie pytanie czy to może być wina odbiornika bo jak podłączm regler pod kanał 3 tam gdzie jego miejsce to nic się nie dzieje zadnym drązkiem nie moge silnika wprawić w ruch a jak podłącze regler pod kanał 6 na aku, to oroty reguluje drązkiem góra dół! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Byłoby to dość niespotykane zjawisko, aby drążkiem gazu regulować kanał 6-ty... ale cuda nie takie świat widział. Układ proponuję jednak zmontować i mieć - przyda się jeszcze wiele razy jako tester serw (po podłączeniu zasilania Vin) lub jako tester regulatorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.