Skocz do zawartości

Latanie na Chudoby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli od razu leci w dół na kreta to rzeczywiście niedobrze, ale jeżeli delikatnie się pochyla, to da się to opanować. Można trymować, można na stałe zmienić wychylenie SW, można nieco przesunąć baterię.

Dasz radę :)

Opublikowano

1maja go poskładam aby 2 testować :-)

Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk

Opublikowano

Muszę go wreszcie porządnie ogarnąć bo w kolejce do oblatania czeka kolejny model.

Do zobaczenia 2 Maja na Chudoby :-)

Opublikowano

Z tego co sprawdzałem i słyszałem to początek majówki ma być spoko gorzej ma być od soboty. Więc jestem dobrej myśli i uda się spotkać

Opublikowano

Zabierz bixlera lub to co z niego zostało, zestaw naprawczy CA i przyspieszacz i na polu zreanimujemy i będzie latał spoko.

Drugiego może lekko powiać ale to niepowinno nam przeszkodzić przewietrzyć modle.

Opublikowano

Spoko

Do 2-go powinienem go zrealizować, ale przyda się pomoc w ustaleniu SC i wyważeniu aby sensownie latał.

Opublikowano

Zaczątek banana już był teraz liczę na jego utrzymanie i wylatanie min 2 pakietów ;-)

Dzięki za wsparcie i do zobaczenia w piątek.

Opublikowano
  W dniu 27.04.2014 o 21:21, Xeo napisał:

Ok

Mój po puszczeniu drążków zaraz nurkuje. Podejrzewam że moje problemy cały czas są związane ze źle ustawionym SC.

Będę musiał po testować ustawienie go "na sucho" czyli rzut i czy szybuje. Inaczej to na klej i przyspieszacz nie wyrobię ;-)

Niestety ale Bix mi służy jako symulator jednocześnie stąd też taki potargany jest, ale na czymś muszę się nauczyć latać :-)

Na początek doklej podkładkę czy śrubkę na ogonie i trochę tak polataj. Potem jeszcze dołóż ciężarek i znowu polataj. Jak dojdziesz do momentu, że model zrobił się bardzo nerwowy na sterowanie to wróć krok wcześniej.

Wyznacz nowy SC i dopiero wtedy wycinaj piankę na nowe miejsce akumulatora czy coś z tych rzeczy.

Opublikowano
  W dniu 28.04.2014 o 06:13, robertus napisał:

Na początek doklej podkładkę czy śrubkę na ogonie i trochę tak polataj. Potem jeszcze dołóż ciężarek i znowu polataj. Jak dojdziesz do momentu, że model zrobił się bardzo nerwowy na sterowanie to wróć krok wcześniej.

Wyznacz nowy SC i dopiero wtedy wycinaj piankę na nowe miejsce akumulatora czy coś z tych rzeczy.

Ja w dziobie mam wsadzone 70gr ołowiu I się zastanawiam czy nie lepiej najpierw stąd usunąć część zamiast dokładać na ogon?

Opublikowano

To tylko do testów. Wyciągnięcie od razu 70gram z dzioba może być za dużą zmianą, a podkładkę raz dwa przykleisz na taśmę dwustronną. Potem wydłubiesz ciężarek z dzioba lub zamienisz go jakimś lżejszym.

Taka jest moja propozycja. Ja np dopiero co osunąłem podkładki z ogona Tomahawka i poprawiłem mocowanie pakietów w kadłubie. Najpierw się musisz wlatać w model i zobaczyć, czy Ci odpowiada. Czasem modele ustawia się za pierwszym razem, a czasem trzeba trochę je potuningować.

Opublikowano

A jakie masz pakiety ? Może tu też leży problem z SC.

Tomek pisze o wyjęciu dociążenia bo sam to przerobił i jest zadowolony i model stał się sterowny i przewidywalny.

Opublikowano

Pakiet mam Turnigy 2200mAh i 30+40gr ołowiu.

W czwartek go złożę i w piątek będziemy kombinować na Chudoby z SC i wyważeniem.

Tylko nie mam wyważarki przy sobie, ale to "ręcznie" się go wyważy.

Będę musiał tylko jakieś mniejsze ciężarki wykombinować bo wszystko zostawiłem w Nowym Dworze w mojej małej modelarni :/

Generalnie nie miałem odwagi rzucać nim i sprawdzać jak się zachowuje tylko całość odbywała się powietrzu (jak już poleciał ;))

Opublikowano

Masz pakiety 2200 i jeszcze balast z przodu i dziwisz się że leci na pysk ?

Jak mógłbyś wyjąć te ciężarki żeby na polu nie kombinować to będzie super.

Model zacznie nowe lżejsze życie i ty też odetchniesz.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.