TeBe Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Nie zamknięte tylko dogadane z właścicielem gdzie możemy latać (na środku) i którędy tam dojeżdzać (nie robić wyraźnej drogi bo traci dotacje) Tabliczki ustawine są przez jednego z naszych kolegów jak część umowy "najmu". 1. Wszystko jasne. Ma dotacje unijne na łąkę, a że jest to kontrolowane z powietrza (wiem co mówię), to wyszło na zdjęciach lotniczych, że łąki jest mniej, niż zadeklarował. Bo wyjeździliśmy mu drogę. Tak działają dopłaty unijne dla rolników. Wojtku, może wrzuć mapkę z zaznaczeniem ustaleń? 2. W tej sytuacji Chudoby przestaje mnie interesować, bo jeździłem tam czasami tylko ze względu na ten "pas startowy" :-) 3. Wie ktoś, czy "Celulozy" nadal działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Kolega tam lata, więc chyba działa. Choć jak patrzę na googlemap z Celulozy i porównuję do tego co jest na Chudoby, to jednak ta druga miejscówka w cuglach wygrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Akurat Celulozy mam najbliżej, 20 minut. Na Koczargi 35minut, na Chudoby 45. Oczywiście jeśli nie ma korków. Chyba pojadę zobaczyć jak tam jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Z tego co pamietam nazwanie Celulzy znaczkiem pocztowym jest adekwatne do sytuacji. Spalina tam raczej nie wchodzi w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes_wojtek Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Zgodnie z informacjami od Wojtka B który rozmawiał z właścicielem: - drogą na środku nie jeździmy - czerwone kropki / kreski to droga dojazdowa / miejsce gdzie zostawimy samochody (jest wyraźnie widoczna i oznaczona w terenie) - pas startowy oznaczony na żółto (fragment drogi widocznej na zdjęciu i trawa wykoszona na równo), 25zł składki na koszenie zbiera Wojtek B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Latamy na południe od samochodów czy na północ? Inaczej - latamy nad samochodami czy pośród paralotniarzy? Bo jakoś mi się widzi, że to strasznie blisko się zrobiło, krok od wypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes_wojtek Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Podmieniłem zdjęcie to będzie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Czyli trochę musimy latać zygzakiem między paralotniarzami... Co oni na to? Na Pałacowej już się tak poróżnili szmaciarze z modelarzami, że żal czytać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Byłem tam dziś... Od strony drogi taśma i zakaz wjazdu. Bokiem wjechać się da, ale odczuwałem pewien dyskomfort, tak stojąc na ogrodzonm placu. Dla jasności - jak rozumiem, wszystko jest dogadane i jednak można tam wjechać, zaparkować i pofruwać? Trawnik nawet fajny, może troszkę nierówno, ale ładnie przycięte, da się wystartować i wylądować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Byłem dziś znów i mam trochę mieszane uczucia co do nowej miejscówki. Rozumiem, że jest jaka jest, lepsza taka niż żadna, to oczywiste. Ale: Modele małe, ale nie całkiem malutkie mają problem ze startem i lądowaniem. Trochę padało, trawa "twarda", i niestety małe kółka podwozia" ledwo dają radę" przy starcie, a przy lądowaniu już "nie dają rady" i model wali nosem w glebę. Trzeba by lądować bez podwozia, albo zrezygnować z małych Durafly i latać tylko czymś co ma większe kółka podwozia głównego... Pytanie brzmi: czy planowane są może jakieś prace nad polepszeniem pasa startowego? Ja nie mam ani kosiarki, ani walca, ale służą pomocą przy pracach ręcznych. Moim zdaniem trzeba by - jeśli nie teraz to koniecznie na wiosnę - wywalcować ten trawnik. Zgłaszam się do pomocy, jeśli ktoś ma takie narzędzia, o i oczywiście - jeśli można tam w ogóle robić takie prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy4volvo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Witajcie,w niedzielę 7 grudnia około 15 w Wawie na Chudoby jednemu z kolegów odfrunęła Beta. Nie, nie miała na pokładzie Nazy . Wystarczył zmrok, niski pułap chmur i niezbyt duże doświadczenie. Model bez FPV, niepodpisany. Poleciała prawdopodobnie na NE od pola startowego. Latałem wtedy przy torze crossowym miniquadem i zdążyłem sprawdzić tylko najbliższą (ok 300m) okolicę na SE od toru - bez rezultatu. Gdyby więc ktoś coś zauważył, proszę o sygnał.*xpost na forum Alexa i rc-fpv* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes_wojtek Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Pierwszy! W czwartym pakiecie coś mnie obróciło na plecy (może podmuch wiatru, może zahaczyłem rękawiczką a może śnieg zrobił jakieś zwarcie) i skończyło się mocnym przyziemieniem. Śnieg wpadł do turbiny i na regulator (umieszczony w tunelu dolotowym przed turbiną) tak że trzeba było przerwać latanie na dziś. No i wysuszyć turbinę i regulator: Ten sprzęt na górze to wciągacz powietrza, który zasysa do środka gorące powietrze znad kaloryfera coby na jutro regulator był suchy jak pieprz - prawda że sprytne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 o śnieg macie fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Już nie mamy śniegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Ja chyba w sobotę po południu przyjadę na Chudoby polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dydur Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Witam. Będzie jutro w sobotę 5 marca, lub pojutrze w niedzielę 6 marca latał ktoś na Chudoby? Jestem w Warszawie na kilka dni i chciałbym spotkać się z modelarzami z Warszawy. Niestety jestem bez modeli, ale zawsze to miło poznać kolegów po fachu. W najbliższym czasie planuję przeprowadzkę właśnie w okolicę Tarchomin- Białołęka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanislaw Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 wybieram się po południu ok.14,30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dydur Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Witam. W ten weekend znów jestem w Warszawie, ale tym razem wziąłem białaska fpv. Postaram się być na Chudoby w okolicy godziny 13. Zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Witajcie! Przepraszam ze odgrzebywanie starodawnego wątku, ale nie ma chyba sensu zakładać kolejnego. Tak jak pisałem w Powitalni, planuję powrót do hobby po jakichś 10 latach przerwy. Zdążyłem w międzyczasie zmienić miejsce zamieszkania, więc lotnisko pod Lubartowem już nie jest najbliżej domu. Ale do rzeczy... Czy ktoś planuje pojawić się w niedzielę (12.03.2017) na lotnisku przy Chudoby? Jeśli tak to w jakich godzinach? Chciałbym z kimś na żywo porozmawiać, poznać ekipę itd. zanim zrobię pierwsze zakupy A jeśli nie Chudoby w okolicy Wawy to gdzie? Mieszkam przy Wiatracznej więc miło by było gdybym nie musiał godzinę jechać Pozdrawiam! Bonk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 A jeśli nie Chudoby w okolicy Wawy to gdzie? Mieszkam przy Wiatracznej więc miło by było gdybym nie musiał godzinę jechać Zależy jak chcesz latać. Potrzebujesz równej trawy czy wystarczą chaszcze? Mi szkoda czasu na dalekie podróże, a jako że latam kopterami i samolotami startującymi z ręki to latam na Zakolu Wawerskim, to moim zdaniem najlepsza okolica w tej części miasta, przy powyższych założeniach. Jest też lotnisko przy ul. Celulozy http://celulozy.private.pl/ nie wiem, nigdy tam nie latałem bo dużo przepisów różnych, zresztą i tak chyba wkrótce ruszy budowa obwodnicy w tym miejscu? Z Wiatracznej to chyba bliżej niż na Chudoby miałbyś na Pałacową, ale tam to chyba się trzeba gdzieś zgłaszać, poszukaj sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi