pleses Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Takie coś znalazłem pod choinką: Nic, tylko ktoś mi zrobił głupi kawał. Nie dość że nie samolot a samochód, nie dość że plastikowa redukcja w dziwacznej skali (1:87) a nie RC... zaraz, a kto powiedział, że nie można z tego zrobić RC! Coprawda tematyka nie za bardzo na modelarski.net się nadaje, ale wzbogacimy forum No to do dzieła! Przyczepa Budowa przyczepy nie przysparza najmniejszych problemów, wszystko jak leci należy wykonać wg instrukcji (oprócz sklejenia samego kontenera - diabli wiedzą, póki co, jakie bebechy tam wejdą - może zasilanie, może odbiornik?): Conajwyżej można wiertełkiem 0,6mm ponawiercać narożniki kontenera: Wykonanie przyczepy tak jak to pokazano na zdjęciach zajmuje jeden dzień w układzie popołudnie - schnięcie farby przez noc - przedpołudnie) Samochód Zacząłem od układu kierowniczego: Piasta koła i oś. Oś piasta i tuleja zwrotnicy Tak należy przyciąć przednie koła aby pomieścić zwrotnice Kompletna zwrotnica prawego koła No dobra, na dziś dość, bo oczka nieprzyzwyczajone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 oj maluśkie maluśkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Siema fajny smochodzik:D Mam pytanko z kąd bedziesz miał takie mini odbiornik i aku bo z tego co widziałem to przyczepa jest mniejsza od zapałki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Rozpruję Jesa piątkę, wywalę co niepotrzebne i poupakowuję to tu to tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neon Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 to jest taka normalna zapałka czy jakaś kominkowa :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Nie dziwie się Plesesie, że oczęta Ci się zmęczyły . I tak przypuszczam, że przez jakąś GRUBĄ lupę to robisz...Tylko mam wątpliwości, czy Ci te elektroniczne bebechy się do tego zmieszczą? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 To jest takie małe, że można by spróbować tym telepatycznie sterować :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Pewnie chomika będzie uczył jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 No to jest idealny wozik dla chomika! A co do modelu ....trzeba miec malutkie rączki.... Jaki naped zastosujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ja to bym zmienił naklejki na PIWO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Tu jest kilka zagadnień: 1. To jest mój model i to ja dobieram naklejki. 2. Nie patrzę na świat przez "pryzmat" kufla z piwem. 3. Od paru lat mam dowód osobisty i dla mnie piwo przestało być czymś wyjatkowym, do czego by się wzdychało. 4. (chyba najważniejsze) nie opowiadaj cobyś zrobił, tylko siądź na d... i zrób! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Tu jest kilka zagadnień:1. To jest mój model i to ja dobieram naklejki. 2. Nie patrzę na świat przez "pryzmat" kufla z piwem. 3. Od paru lat mam dowód osobisty i dla mnie piwo przestało być czymś wyjatkowym, do czego by się wzdychało. 4. (chyba najważniejsze) nie opowiadaj cobyś zrobił, tylko siądź na d... i zrób! ROmku co cie tak uraziło ?? stwierdzenie kolegi ERTmana ?? Daruj mu w nowym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Nic mnie nie uraziło, przecież nie napisałem, że czuję sie urażony, obrażony czy też, że mi ktokolwiek w jakimkolwiek stopniu ubliżył (zaręczam, że gdyby tak było walnąłbym prosto z mostu). Po prostu uznałem, że upchanie sterowania RC w modelu skali H0 jest pewnym wyzwaniem dla mojego warsztatu modelarskiego i w najlepszej wierze chciałem krok po kroku opisać cały proces z nadzieją, że może znajdzie się kiedyś taki sam "mądry" jak ja, a wówczas będzie miał gotowca jak to zrobić. Tekst w stylu:"będzie uczył chomika" nic nie wnosi konstruktywnego w proces budowy, jedynie ukazuje, że wypowiadacz nie ma pojęcia o skali zjawiska - pomiędzy kierownicę a fotel kierowcy nie zmieściłaby się bowiem średnio rozwinieta mucha "plujka". Kolejny tekst:"ja bym zmienił naklejki", nie dość że znów nic nie wnosi, to dodatkowo nawiązuje do słów jakie słyszymy codziennie z ust wszelakich polityków cotoby oni nie zrobili - więdz kurna siądź i zrób a nie gadaj bez sensu i celu. No chyba, że obydwie te wypowiedzi miałybyć w swych założeniach śmieszne... ups, przepraszam, mruk ze mnie, dowcipu nie zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 No chyba, że obydwie te wypowiedzi miałybyć w swych założeniach śmieszne... ups, przepraszam, mruk ze mnie, dowcipu nie zrozumiałem Takei miały byc A co do chomika to wybiegłem na przód, bo licze że i radio w odpowiedniej skali do modelu przygotujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Hmmmm, mnie śmieszą cokolwiek bardziej wysublimowane dowcipy, np: W kuluarach sesji ONZ spotkali się ministrowie spraw zagranicznych i ministrowie transportu Japonii i Francji. Tematem rozmowy były szybkie koleje w obydwu państwach. W momencie gdy minister spraw zagranicznych Francji rzucił retoryczne pytanie o bariery rozwoju kolejnictwa i zaległo milczenie, podszedł do grupki minister spraw zagranicznych Rosji z pytaniem: "A sabakę to wy jobali?". Pytanie wzbudziło tak wielką konsternację wśród pozostałych, że dopiero po dłuższej chwili minister spraw zagranicznych Francji odparł: "Niet, Igorze Iwanowiczu, a pacziemu spraszywajetie?" Na co Igor Iwanowicz odparł: "Nu dlia poddierżenia rozgawora".... Ten dowcip przytoczyłem tu celowo - coraz częściej bowiem obserwuję "Igorzenie" tego forum, nistety :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Nie rozumiem kawału ale chyba jestem za głupi... :roll: Widząc zdjęcia aż się oczom nie chce wieżyc. Takie to maluśkie ! Myślę że mogą byc problemy (przynajmniej mi się wydaje) ze zmieszczeniem całego układu sterującego. Można by pomyśleć o włożeniu tam "wnętrza" z mic-maca takiego jak ten : http://www.microcars.pl/zakupy_online.php lub z podróbki: http://allegro.pl/item154240239_mini_samochodzik_zdalnie_sterowany.html http://allegro.pl/item153869926_minicar_subaru_wrx_zdal_ster_tanio_okazja_.html Co Pan o tym myśli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 A ja zrozumialem! Troche to takim inteligenckim humorem Gombrowicza zalatuje ale jest dobre:) Mnie bawia troszke mniej wysublimowane dowcipy tego typu: http://sw.mikolaj.patrz.pl/ Co do modelu to rzeczywiscie bedzie to wyzwanie aby zbudowac w pelni sprawny system kierowniczy. A w jaki sposob chcesz to napedzac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Można by pomyśleć o włożeniu tam "wnętrza" z mic-maca A jaki sens ma "opakowanie" wnetrza innym samochodzikiem i to w dodatku fabrycznym? Gdzie tu leży jakakolwiek modelarska trudność? Pozatym nie interesuje mnie nieproporcjonalne sterowanie. bedzie to wyzwanie aby zbudowac w pelni sprawny system kierowniczy Nie przesadzaj, to jak raz jest trywialny problem. Jaja zaczną się chociażby przy przełożeniu napędu na dwie niezależnie zawieszone tylne osie i na mechanizmach różnicowych do nich. w jaki sposob chcesz to napedzac? Cierpliwości, zobaczysz na zdjęciach za jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Robi sie ciekawie! Powiedział bym: wręcz intrygująco, jak w kryminale. Strasznie jestem ciekaw tych szczegółów i nie moge się doczekać nowych fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 A zwróciłeś Marku uwagę, że przyczepa nie ma zdeżaka? Na co ten zdeżak czeka?........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.