marcin133 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 A zwróciłeś Marku uwagę, że przyczepa nie ma zdeżaka? Na co ten zdeżak czeka?........ Na światła!! ... dużo tu zagadek... chyba ktoś celowo trzyma narazie wszytsko w tajemnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Tak właśnie wyglada stopniowanie napiecia w dobrym kryminale. Same zagadki...Swiatła w zderzaku? Chyba jednak nie , bo najmniejsza diodka była by chyba ze dwa razy szersza od szer. zderzaka... Już wiem, zdjałeś go, aby ułatwić sobie robotę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Już po pierwszej fotce z zapałką, i po słowach Romka że zrobi go RC byłem pos wrażeniem teraz to już chyba mnie nic nie zdziwi nawet pneumatyczny klakson Romku więcej fotek prosimy i zrób jedną w oddali żeby wyekspoonować wielkość tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 O modelu nie ma narazie co mówić. To są pooddzielane kawałki, a to półoś, a to sklejone juz na gotowo bliźniacze tylne koło, a to kawałek kontenera z wklejonym zmniejszonym serwem HS-55. To wszystko razem bedzie składane do kupy dopiero gdy pojawią się gotowe podzespoły. Także póki co narazie będą tylko "makra". Ajak zacznie się coś ruszać, to może i jaki filmik się nakręci. Może dziś uda mi się główną część układu kierowniczego zrobić, to podrzucę fotki, chyba że tak jak wczoraj grypa praśnie mnie do łóżka. Piszę z premedytacją "główną część" bo do układu kierowniczego jeszcze coś dojdzie na etapie budowy kabiny... zgadnie ktoś? PS. Z tymi światłami to... trafiony, zatopiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 nie chesz powiedzieć że w srodku kierownica będzie sie krecić ?? A swoją drogą pokaż fotke "zmmniejszonego serwa HS-55" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Będzie! A swoją drogą to jesteście jak dzieci. Ciągniecie mnie za język jak mamę przed świętami o prezenty. Z 55-ką sprawa jest prosta - opiłowana obudówka z dwóch boków tyle ile się dało i było potrzeba, kabelki wyciągnięte nie w bok a przez dekielek i to tyle. Zdjęcie podrzucę najbliższym transportem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Oglądając kiedyś małą klamkę i zamek, które otwierały drzwi w malutkim modelu Dromadera w wykonaniu Romka, już niczemu się nie dziwię . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 No mówię przecież, że Romek zanim się wział za modelowanie, to pewnikiem u zegarmistrza, starej, przedwojennej szkoły , praktykował Bo też i skad miałby taki zapas cierpliwości, precyzji i zapału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 No to patrzcie dalej Dolne mocowanie zwrotnicy. Mocowanie górne - wspólne dla obydwu zwrotnic i załozone zwrotnice. Zamontowana atrapa silnika... nic tylko malować. Połozyłem na górze kabinę - tak to będzie z grubsza wyglądało przy skręconych na max kołach. Przy takim ustawieniu kół promień skrętu wynosi 97mm, czyli niecałe 8,5 m przeliczając na skalę 1:1 - jest to wynik trochę gorszy niż uzyskują prawdziwe ciężarówki tej konstrukcji (ok. 8m) I na koniec wpasowane serwo do kontenera. Miłego oglądania, a ja się kładę chorować, bo to średnia frajda dłubać jak z nosa kapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Silnik zamontujesz mniejszy od zabawek czy jaki? Ale szczerze powiem, że ten model naprawdę może być fajny Mam takie samo serwo, wziąłem je do ręki i pomyślałem sobie, że twoje jest jeszcze spiłowane to... jaka to jest malutka ciężarówka... Podziwiam za pracę, podziwiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Silnik pewnie z serwa lub vibratora od tel. A co do diodek to pewnie od telefonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Modelik zajefajny i na prawde miko hehe:) czekam na wiecej fotek i na jakieś filmy. Pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrowia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Kolejna porcja fotek: Obliczenia przekładni Oś kół tylnych Dwie osie i takie same koła zębate przenoszące napęd K4 i bierny(1:1) układ przeniesienia napędu Widoczne koła K3, K2 i K1 - wszystkie pracują jako redukcyjne jedna z dwóch obudów przekładni Silnik, K1 i K2 - mocowanie blaszek ustalających Silnik i K1 - widok z boku Silnik, K1 i K2 - widok z góry - wstępne mocowanie Kołki mocujące Przekładnia w czasie docierania (widok z dołu - od strony osi kół) Przekładnia na kołach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Powiem tak Romku: Po bardzo dokładnym przestudiowaniu powyższych fotek doszedłem do niepodważalnego wniosku, że zrobiłeś specjalną zapałkę z główką o średnicy jakieś 5 cm i usiłujesz nas przekonać, że to wszystko niby takie malutkie... :roll: To nie może być takie małe z tego względu, że po prostu nie może i już! I jeszcze jak kiedyś zrobisz filmik pokazujący, że to niby samo jeżdzi, to Ci dopiero nie uwieżę. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Na 100% zapałka ma swój orginalny rozmiar ! :twisted: Znając Romka to zachwile da posta z mikro samolotem rc 0.5g Nie no to już wiem skąd ta wiedza na temat mikro serw. To z nich silniczki wyciąga Piękna i mistrzowska robota. Musisz zostać zegarmistrzem 8) PS Romku możesz już wrócić na chat, nie mam już siły ani chęci serwa naprawiać. Tak dobry jak Ty nie jestem. Kupiłem sobie nowe :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Gwoli wyjaśnienia, bo ktoś wcześniej pytał czym to będzie napędzane: silnik i koła zębate z serw HS-81... a miał być 12 cylindrowy diesel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Fajna przekaładnia. kiedyś róbowałem taką zrobuic ale niestety nie wyszło. Jakie serwo użyjesz do skręcania przednich kół?? Pozdrawiam i miłej budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 hs 55 czytaj dokładnie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominatorxxxx Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 jestem pod wrażeniem!! z miłą chęcią zobaczył bym efekt końcowy. Ta przekładnia robi wrażenie!! Ja bym się jednak za takie coś nie zabral bo nerwów do takiego czegoś nie mam no i zapałki za małe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominatorxxxx Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Zapomniałem spytać-skąd wzioleś tak małe zębatki?? te na pierwszej fotce są baaaardzo malutkie , to nie są czasem trybiki z zegarka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.