boles78 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 witam szwagier wleciał w sosne i przywiozł mi do naprawy nie wiem za bardzo jak sie zabrać do tego czy wystarczy wkleić dorobić uszkodzony fragment i dokleić brakującą folie czy czeka mnie wiecej roboty żeberka czuje że raczej nie uszkodzone niżej fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 A gdzie tam są żeberka skoro to rdzeń styropianowy kryty balsą ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boles78 Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Pierwszy raz mam styczność z takim skrzydłem pod pokryciem wyczuwam sztywniejsze miejsca myślałem że to żeberka, czy mogę wyciąć tylko uszkodzoną krawędz i poszycie a następnie wkleić nowe czy trzeba rozbierać całe skrzydło i poszycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 wytnij delikatnie uszkodzoną balse i wklej nową wyszlifuj ewentualnie przejedz szpachlówką i oklej i masz gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boles78 Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Dzięki za podpowiedz , nowy wycinek balsy wkleic na wikol czy jakiś inny klej żeby nowy kawałek poszycia z resztą dobrze złapał cieńką balse , czy lepiej jakiś inny klej będzie lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Soudal d4 ładnie wypieni ubytki i sie zeszlifuje. I na to szpachlowka i miodzio. Samo drewno możesz mówić wikolem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi