robraf Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 ja będe robić coś podobnego tylko 1,5 raza większy i na spaline a mianowicie fun fly hot stuff2 na silnik asp 7,5ccm ze sniglem apc 12,25x3,75 długośc 125cm rozpiętość 130cm całobalsowy :P:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Z totalnego braku czasu w tygodniu dopiero dziś ukończyłem oklejać model...pozostało zamontować serwa itd. Fotki: Jutro(w sumie dzisiaj ) ukończę model.Trochę się boje go oblatać ale cóż...trzeba W modelu wydłużyłem przód i powiększyłem lotki...serwa będą z tyłu na ogonie.Jedyny problem to to że nie wiem jak zrobić kabinke...nie mam już balsy nawet a nie wiem jak teraz ja zrobić.Chyba popróbuje ze styropianu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 ... potem obkurcz na tym styro budelke we wrzątku najlepiej wychodzi po butelce 2l pepsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Wielkie dzięki!! Z tym wrzątkiem... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Model już gotowy :rotfl: :jupi: teraz czekam na dobrą pogodę do oblatania Nie jest może idealny no ale to pierwszy mój taki modelik więc można wybaczyć :wink: P.S Jeszcze brakuje owiewki na silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_s Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Ładny ma kształt owiewka bo w oryginale o ile pamiętam ma taki pękaty kształt a mi się on nie podoba. A szkoda że nie zrobiłes owiewki kabiny właśnie z PET'a , a może pokusisz się o wykonanie takiej, wzór już masz. A i ładnie kolory dobrałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 ładny modeli fajne oklejanie ( lepiej ode mnie chyba przy moim fun fly poprosze kolege by mi pomogł) jaki napęd do niego zastosowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Dzięki za pochwałe Nad tą owiewka sie jeszcze zastanowię i zawsze można eksperymentować W planach była rzeczywiście pękata i mi się również nie podobała,więc zmieniłam po swojemu ;D Lotki tez sobie powiększyłem żeby fajniej wyglądał Silnik jaki dam do niego to emax 2822,jeśli nie będzie rwał modeliku pionowo do góry to zamówię może jakiś z UH mocniejszy Chce tym modelikiem sie nauczyć akrobacji więc mocy powinno być raczej dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekf3a Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Mnie osobiscie jako osobonikowi lubiacemu latanie na hali podoba sie konstrukcyjna wersja Trolla z tylu ALe Speeed zrobiony pierwsza klasa... chyba niewielu porafi robic lepiej takie modeliki, zwlascza, ze to jest malenstwo :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 zaraz będzie że się czepiam, ale mam wrażenie że odwrotnie założyłeś śmigło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 mirekf3a: Trolla tez nie dawno ulotniłem i jeszcze sie nim uczę latać :wink: Wielkie dzięki za pozytywna opinie i ocenę meteor: Jakbyś zauważył nie ma nawet piasty Śmigło jest tylko wsunięte na ośkę do pozowania :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Super. Musisz jeszcze postarać się o ładny kołpaczek, żeby już nikt ci nic nie wytykał Mamy podobne koloty folii, więc ja musze kadłub okleić inaczej :evil: . Jeszcze nie wydłużyłem kadłuba, ale liczę, że jak włoże ten silniczek + kołpak + śmigło APC (cięższe od GWS) to może sie uda bez doklejania przodu ;D . Ile waży w całości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Nie wiem jeszcze ile waży...ale sprawdze jak dam rade.A ten Twój silnik skidan to nie za mocny??Nie szkoda kasy?JA bym dał cos w takim stylu: http://www.emodel.pl/esklep/tower-240918-p-121.html Taki będzie na pewno dobry i modelik pójdzie pion w góre ;D Waga taka prawie jak ten Twój,a ta kasę zaoszczędzoną dołóż do pakietu Bynajmniej ja bym tak zrobił :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeosw Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 U mnie na dzwonku Tp2408-21 i śmigle AeroNaut Cam Carbon 7x6 składanym, przy pakiecie 3s2200 idzie pionowo w górę na pełnym gazie. Na tym pakiecie z akrobacjami i dość silnym wietrze wylatałem 40 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 No ja właśnie mam taki silnik obecnie w moim speedzie Emax uległ uszkodzeniu.Ale mój pionowo w górę nie pójdzie gdyż mam większą rozp i więcej waży :wink: a śmigło mam 8x6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 daj 9x5 bedzie wiecej żarł ale powinien pionowo pojsc naj;epiej podzie na rayu cd2830/09 i smigle 9x6 mój szedł i nawet parusekundowy zawis udało sie zrobic przy silnym wietrze ( bez wiatru łatwiej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.