Guigo Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Witam Ostatnio zaopatrzyłem się w zestaw FPV - odbiornik, nadajnik. Mam pewien problem jak połączyć nadajnik (AV 5,8GHz Mini TX 200mW - 32CH - TS5823) z kamerką (brelok 640x480). Poniższy rysunek ilustruje w czym rzecz. Wiem że kabelki 4A i 5A należy podlączyć do zasilania (w odpowiedniej kolejności oczywiście). Problem pojawia się przy połączeniu jakie powinienem wykonać w przypadku kabelków 1B, 2B z kabelkami 1A, 2A, 3A. Czy ktoś wie jak to powinienem zrobić? Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Nie każda kamerka brelok ma wyjście AV i tu jest problem wiem , że dopiero od 808 #16 miała kabelki do Audio Video Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guigo Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Dzięki za odpowiedź ale tak właściwie nie chodzi mi o zakup kabelków (mógłbym kupić kabel do Go Pro 3 i spróbować połączyć), tylko o samodzielne zlutownie lub porobienie wtyczek. Rozumiem że wersje starsze breloka, te przed wersją 808#16 nie miały wyjścia sygnału wideo w mini usb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 To, że #16 ma wyjście TV out to nie jest kwestia kabelka, nie tylko jego. W kamerce jest specjalny układ do tego, który wpuszcza sygnał w linię usb. Innymi słowy nie uda Ci się wyciągnąć sygnału tv-out z tej kamery go po prostu tam nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guigo Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Rozumiem dzięki za odpowiedź Szperając po Necie znalazłem bardzo ciekawy schemat (co prawda do Mobiusa, ale ja go też spróbuję wykorzystać). Może się to komuś przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Nie rozumiesz. z kamerką (brelok 640x480). Innymi słowy nie uda Ci się wyciągnąć sygnału tv-out z tej kamery go po prostu tam nie ma. Wyjście AV po kablu USB nie jest jakimkolwiek standardem. Nie może być kopiowany na inne urządzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guigo Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Jak napisałem wcześniej rozumiem to, że z tego breloka nie uda mi się wyciągnąć sygnału AV (oprócz breloka posiadam jeszcze inną kamerę która posiada wyjście AV). Schemat poniżej umieściłem dla osób które w przyszłości chciały by powalczyć z tematem, ale dla kamer które posiadają wyjście sygnału AV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Nie, nie, nie. To jest TYLKO dla Mobiusa i chyba #16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guigo Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Czyli do innych kamer nawet jeśli mają wyjście AV nie zadziała? Chodzi mi o schemat AV OUT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Starsze modele kamerek mogą mieć tylko zasilanie (ładowanie) z USB bez sygnału wideo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Czyli do innych kamer nawet jeśli mają wyjście AV nie zadziała? Chodzi mi o schemat AV OUT. Potrzebujesz rozpiskę konkretnego wyjścia AV (np często jest mini jack AV (o jeden pierścień więcej od stereo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Jeżeli kamera ma zasilanie własne, to nie ma żadnej filozofii podłączasz kamerę do nadajnika dwoma kablami, video (żółty) i GNG (niebieski) czyli normalnym kablem video. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guigo Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. W związku z tym że breloka nie da się podłączyć do zestawu FPV, podłącze do niego kamerę Redleaf RD 32 II (trochę ciężka). W przyszłości pomyślę pewnie o Mobiusie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi