instruktor Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Poooszły plany i będzie model budowany, ale to trochę później .A przy okazji mi się "rymło" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł.X Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Panie Bartoszu, nie trzeba rezygnować z jego rozmiarów. Wystarczy zrobić kadłub w taki sposób żeby rozkładał się na dwie części. Może niezbyt suptelny sposób, ale skuteczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidlak Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 hehe a mechanizm składania żywcem z "wigry 3" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł.X Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Nie myślałem o żadnym skomplikowanym mechanicznym rozwiązaniu. Poprostu podział na dwie części przód i tył dołączane do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Witam. mam problem, od pewnego czasu usilnie poszukuję planów RWD5. Myślę że możecie mi pomóc . Chcę się porwać na rozpiętość 3,3 m. Jestem w posiadaniu silnika o poj . 42 cc,myślę że będzie ok.Proszę o kluczowe informacje ,jeśli ktoś już taki model budował, a jeśli chodzi o planyto będę bardzo wdzięczny i zobowiązany.Pozdrowionko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Mirku rozmawiałem z tobą że mam plany RWD5. Przyjedz do mnie to dostaniesz do skopiowania,wskakuj w swoją brykę i za kilka minut jesteś u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Witaj,nie ma sprawy , na początku tygodnia .pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 chyba już jestem widoczny z synami. Dzięki za pomocną dłoń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 temat RWD nie umarł na razie musiałem go zawiesić z uwagi na dość rozbudowany front prac. Prace nad tym modelem podzieliłem na kilka etapów. Poprawcie mnie jeśli czegoś brakuje, lub coś jest nie w tej kolejności. 1. Opracowanie ostatecznej skali (to co popełniłem jako pierwsze niestety jest jednak za duze myślę, że powinienem celować raczej w coś 1.7 do 2.5 MAX rozpietości). 2. Sporządzenie listy ( w oparciu o Waszą pomoc ) zakupów, ustalenie najniższych cen. 3. Zebranie funduszy na zakup niezbędnego wyposażenia. 4. Rozpoczęcie budowy kadłuba. 5. Skrzydła. Na razie zatrzymuje sie na tym etapie, ponieważ pierwsze 3 punkty są już dość skomplikowane, w chwili obecnej realizuje powoli punkt 3, jakies tam fundusze juz zgromadzilem, mysle ze do konca sierpnia powinienem zebrac ok 2.000, mysle ze powinno starczyć na zbudowanie kompletnego kadluba, byc moze nawet na zakup silnika. Zakupy wyposażenia planuje dokonać u naszych skośnookich braci chyba, że zaproponujecie jednak jakieś inne rozwiązania. Ostatecznie - jesli nawet wyjdzie nie-lot to zawsze bedzie to jakas tam niby-makieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki19944 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 nizły modelik ale troche dużyyyyyyyyyyy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.