speed76 Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Witam, Mam na imię Andrzej i chciałbym Wam przedstawić mój model, który wykonałem w oparciu o wycinanki od Marka Rokowskiego. Trochę to trwało, ale w końcu poleciał. Model jeszcze wymaga malowania znaków i dokończenie kabinki na którą nie mogę znaleźć wolnego czasu. Wyposażenie: Silnik Emax 970kV Śmigło - 10x5 do lotu, na zdjęciach 11x6, ale na tym to silnik miał zadyszkę. Aku - 2200mAh Regulator 45A Serwa w skrzydle Corona, a na ster kierunku i wysokość jakieś no name, na pamiętam. A teraz zdjęcia Filmik z pierwszego oblotu wkrótce jak się tylko załaduje na youtuba. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Ładny Dawaj link do filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speed76 Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 W końcu się załadował https://youtube.com/watch?v=M-maAJ_Yhgo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Latasz w samym środku osiedla,nie popieram. Przejdź się dalej ze 100m i lataj tak aby domki mieć za plecami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speed76 Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Robertus dzięki za uwagę, ale od miejsca w którym stoję do domków jest z 150 metrów o ile nie więcej. Niestety na filmiku jest dziwne wrażenie że domki są bliżej. Nie takimi modelami w tym miejscu latałem. Wiem nie tłumaczymy się. Co do Mesia, model jest fajny w pilotażu, nie jest jakiś narowisty lub nie przewidywalny. Latam beż żadnej stabilizacji i daję radę, model idzie jak po sznurku. Szkoda że dałem ciała wstawiając za słaby silniki. Niby lata, ale szału nie robi. Może dlatego że wcześniej miałem F22 z depronu i ten to leciał z 120km/h. Niestety zrobienie kabinki spędza mi sen z powiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Szkoda że dałem ciała wstawiając za słaby silniki. Niby lata, ale szału nie robi. Może dlatego że wcześniej miałem F22 z depronu i ten to leciał z 120km/h. Niestety zrobienie kabinki spędza mi sen z powiek. Właśnie miałem napisać, że strasznie szybko lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Szybko? Nie, Bartek, to Twój Corsair lata wolno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Szybko, szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 A jaki masz problem z kabinką? wytłoczka powinna być chyba w zestawie a wnętrze- -przykładowe fotki które można by było wykorzystać na "oteksturowanie" wnętrza : http://i803.photobucket.com/albums/yy312/Timur_06/Rosemarie/Kabin2.jpg http://www.aerocockpit.com/foto/produkty/1329659506_3011-me-109.jpg Oczywiście to przykłady -i pewnie można znaleźć w necie ciekawsze grafiki- tylko je pobrać,wyskalować pod wnękę na wnętrze i wydrukować-podobnie zrobiłem w swoim FW190 xl odrobinę ją modyfikując graficznie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speed76 Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Sławek dziękuję Ci za sugetię, zresztą to chyba Ty podysłałeś mi plany tych wnętrz. Niestety jestem lamerem w kwestiach graficznych na kompie tak aby dopasować to do medelu. Chyba zroię tak że środek będzie pomalowany na kolor szary z obecnością pilota, czyli mnie wydrukowanego na drukarce 3D. Tu na przykład kolega mój pokazał możliowści swojej drukarki: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=11599&postdays=0&postorder=asc&start=1095 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi