cZyNo Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 W ten weekend 31.05-1.06 odbędą (albo nie odbędą) sie zawody F3F zaliczane go Pucharu Polski. Osoby które chcą pomóc przy zawodach chętnie zapraszam. Osoby które chcą pokibicować lub popatrzeć również bardzo zapraszam. Prognozy pogodowe chwilowo są dość niestabilne, ale prawdopodobieństwo (na teraz) rozegrania zawodów w sobote szacuje na 40% a w niedziele na 90%. Miejsce to Rusko (kopalnia) lub Jańska Góra. Jednak dokładne informacje dotyczące lokalizacji podam w piątek. pozdrawiam Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Zawody się na 100% odbędą. Może nie będzie wiatru >10m/s ale ten co będzie wystarczy do stosunkowo szybkiego latania. Szacuje, że czasy powinny być na poziomie 48-55 sek. Lądowania mogą być ekwilibrystyczne. Dlatego zapraszam wszystkich chętnych do kibicowania lub podglądania. Dokładne dane odnośnie miejsca spotkania podam dziś około 20 Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Dokładna lokalizacja: 50°58'35.6"N 16°27'13.4"E https://www.google.pl/maps/place/50%C2%B058'35.6%22N+16%C2%B027'13.4%22E/@50.973921,16.4587354,2239m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x0 Dojazd od wsi Mikoszowa. Zawody rozpoczynają się o 10 i będą trwały co najmniej do 17. zapraszam PS. Będzie również słynny Kamyczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 szkoda, ale zapraszamy następnym razem Zapowiada sie fajnie. Wiatr na krawędzi zbocza powinien być większy niż 5m/s. A mam nadzieje że będzie 7-8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Dzis zaliczylismy 14 kolejek. Warunki od szalonych noszen do makabrycznych duszen ze puste modele nie utrzymywały sie przy wietrze 4ms. Kilka modeli lekko uszkodzonych przy lądowaniu. Czasy od 46 do 120 sek Jutro zaczynamy o 9 Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Bedzie. 22 kolejki wyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Może parę fotek ode mnie tymczasem: I mały filmik, powinien już być: http://youtu.be/vKiG8ckbT18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Aaa. Szkoda ze znam Cie tylko z widzenia Fajne fotki wlasciwie zawsze zastanawiałem sie jak wyglada moj model od spodu teraz juz wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Górę trudno było zdejmować, bo ona była widoczna z daleka... Pozdrawiam. Swoją drogą zastanawiałem się, czy nie lepszy byłby model na symetrycznym profilu zawracający półbeczkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 góre to znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zdrowo zazdroszczę miejsca i umiejętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 a wogóle to podobało się? Dziś trochę termika rozdawała karty na filmie leci Jiri Soucek - kolega z Czeskiej Republiki. Żeby nie było - brązowy medalista zeszłorocznych ME. Według mnie jeden z najładniej latających zawodników w Europie. Choć po dzisiejszym dniu był zły. Tylko raz pogoda była łaskawa dla niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Podobało się, bardzo, ale to nie dla mnie konkurencja, zbyt dynamiczne latanie. Przyjechałem specjalnie po to, by zobaczyć to na własne oczy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Dziękujemy za przybycie. Dziś byhło dośc spokojnie. Dynamicznie sie robi jak najlepsze czasy zblizają sie do 40 sek. Lub mniej. A dziś było 55s. Choć dla pilotów to miejsce nawet w tak słabych warunkach jest bardzo adrenalinogenne - modele latają dosłownie przed samym nosem lub nad głową (nawet czasami trzeba przykucnąć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Dobra dobra, na mnie robiło wrażenie już ciut poniżej 70 sek. A kucania widziałem... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Jurek zorganizował świetną imprezę nie dość że dopisał wiatr i wiało tak w sobotę jak i w niedzielę całkiem sensownie . 22 kolejki lotów w niespełna dwa dni pozwoliły każdemu nalatać się do woli i zażyć kąpieli słonecznych i zjeść grillowane kiełbaski serwowane przez dwa dni przez organizatora zawodów . Rewelacyjna atmosfera i zacięta rywalizacja wśród kolegów w międzynarodowym gronie za sprawą kolegi Jerzego z Czech który walczył do ostatniej kolejki o utrzymanie miejsca na pudle. Ze swojej strony dziękuje za świetne zawody wszystkim którzy przyczynili się do rozegrania tej imprezy było super ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Jeszcze parę fotek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Na 3cim zdjęciu ładnie widać jak blisko model leci od zawodnika hm...z perspektywy pilota to troche lepiej wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Niestety nie mogłem tym razem wpaść. Bardzo żałuję. PS Nie żebym krytykował, ale aparat chyba do serwisu trzeba oddać, bo ani jedno zdjęcie nie jest ostre. To moim zdaniem nie może być przypadek lub błąd operatora, bo gdyby to był błąd lub nieumiejętność to na tyle zdjęć choć jedno powinno być ostre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 kolejne zdjęcia tu: http://f3f.zielnik.karpacz.pl/index.php/galeria/?album=1&gallery=268 i tu: http://f3f.zielnik.karpacz.pl/index.php/galeria/?album=1&gallery=269 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi