lukaszluk Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Witam kolegów. Poztanowiłem przerobić w moim górnoplacie tzm trenerku Tiger Trainer, całe podwozie z systemu przednie koło skrętne ,dwa koła pod skrzydłem na układ dwa koła z przodu, tylne koło skrętne z tego powodu bo często wali ogonem w glebe i to drugie rozwiązanie jest dla mnie o wiele ładniejsze i lepsze. Teraz samo sedno, w jakim miejscu, czy jest jakaś zasada , gdzie mam przykręcić podwozie z przodu kadłuba, oczywiście spód ale gdzie, zaraz jak się zaczyna natarcie skrzydla, czy delikatnie za? Prosiłbym o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 W takim miejscu aby koła przednie były przed SC. Zapobiega to kapotażom. Co do montażu goleni to zależy jakie masz to podwozie i z czego zrobione, samo miejsce montażu goleni nie jest tak ważne jak położenie koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszluk Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Mam juz gotowe z duraluminium, są leżą i czekają na montaż. W modelu mam z drutu, rozstaw będzie ten sam co oryginał i te nowe. Koła tylko przeloże ze starego do nowego i tył to już bajka , gdzieś leży w pudelku zestaw tylnego mocowania se sktętem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Jak masz proste to zamontuj pod lub nieco przed natarciem. Taki przykład na zobrazowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszluk Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Ok. Dziękuję bardzo za podpowiedź, przynajmniej na próżno dziór nie narobię w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Tylko wzmocnij miejsce montażu podwozia, co by ci nie wyrwało przy pierwszym lądowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszluk Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 O tym to ja juz wiem, więc nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi