skraf Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Witam! Drodzy modelarze-rowerzyści, czy ktoś z Was przewozi rowerem swoje modele na latanie? Mam plan wykonać własnoręcznie (jeszcze nie wiem z jakich materiałów, ale podejrzewam, że stelaż głównie będzie z rurek alu, albo jakiś innych jak nie będę mieć dostępu do migomatu) przyczepkę na której zamierzam przewozić ze dwa modele, np. szybowiec złożony, położony wzdłuż przyczepki oraz uwięziówkę, która się nie rozkłada i musiałaby być postawiona na sztorc. Ma ktoś doświadczenia związane z tym? Chętnie poczytam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Poszukaj zużytej przyczepki do wożenia dzieciaków. Ja ze swojej usunąłem całe płótno i jest baza na bagażówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 W sumie bardzo dobry pomysł, nie wziąłem tego pod uwagę. Poszukam coś w wolnej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Kup sobie rowerową przyczepkę TOWAROWĄ. Wyjdzie taniej niż przeróbka przyczepki dla dzieciaków. 200 - 300zł .Jeśli chcesz sam zrobić przyczepkę, to zapomnij o aluminium i psychozą lekkości. Stal, stal, a i tak wszystko skupia się na wykonaniu zaczepu. Reszta jest banalna. Ew. rower towarowy np. typu "long johny", "cycle truck". Jak się uprzesz, to też możesz sobie taki zrobić. Sprawa nawet ciekawsza niż budowa modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Kup sobie rowerową przyczepkę TOWAROWĄ. Wyjdzie taniej niż przeróbka przyczepki dla dzieciaków. 200 - 300zł . Za więcej rad dziękuję PS. znalazłem uszkodzoną przyczepkę dla dzieci za 30zł, ale jeszcze nie wiem czy sprzedający będzie chciał ją wysłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 a i tak wszystko skupia się na wykonaniu zaczepu. Zgadzam się. Ale i tak koszty robi cała reszta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Ludwik "long johna" chyba u nas się nie znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 ahaweto, błądzisz. Long johny są, jeżdżą i nie jest to u nas "nowość". Wystarczy wyjść poza kręgi rekreacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Wielu rowerzystów wybiera pomorze jako ich cel podróży - naprawdę bardzo często spotykam rowery, o których niejednym by się nawet nie śniło a Long John już nawet nie wywołuję u mnie odruchu odwrócenia głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Na żywo Long Johna nie widziałem. Jedynie na zdjęciu w czasopiśmie Majster, dawno temu. Nie wiem czy o tym samym piszemy. Ja mówię o rowerze transportowym trójkołowym z niską platformą transportową z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Adam ,proszę bardzo ,do wyboru http://www.cargul.pl/christiania.html i jeszcze jeden http://onemorebike.pl/98-rowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 ahaweto, long johny jest rowerem dwukołowym. Trójkołowiec z "wózkiem i 2 kołami" z przodu to co innego. Tych jest bardzo dużo. Zresztą wszystkimi jeździłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Jak szaleć to szaleć http://www.long-john.com/LJtrain2.JPG Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi