pietka Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 O tendencyjności można chyba zapomnieć, wszak reżyser to rodowity Izraelczyk, mieszkający w Izraelu na stałe, nie związany politycznie z jakąkolwiek partią. A film rzeczywiście daje do myślenia. Oczy szeroko się otwierają, zwłaszcza po zrozumieniu o czym mówi ta prawicowa para małżeńska. No i swoją drogą, ciekawe czy u wszystkich są takie relacje małżeńskie jak u nich? Smutne i zaskakujące, a nawet rzekłbym , że przygnębiające jest to, że tak mało ludzi szuka odpowiedzi na trudne pytania i stosuje mechanizm wyparcia, kiedy uświadamia sobie, że świat dookoła jest zupełnie inny niż dotąd go postrzegał. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Dla mnie najsmutniejsza jest ta indoktrynacja i zastraszanie młodych ludzi. Od małego mają tłuczone do głowy, że cały świat jest przeciwko nim, wszyscy ich nienawidzą i na każdym rogu czai się antysemita jeśli nie z bronią, to przynajmniej z kamieniem. Wiem, że każde państwo bez wyjątku indoktrynuje młodych ludzi na swoją modłę, ale ten przypadek wygląda jednak na dość skrajny i mocno patologiczny w porównaniu z innymi w naszym otoczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolty Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 @skraft dobry zawod ale nie w pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Pietka - serdeczne dzięki !! Myślę, że ten film powinien być lekturą obowiązkową w szkole średniej. Najbardziej ujęła mnie prostota i klarowna postawa babci ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Z racji praktyk zawodowych bywam raz w tygodniu na stoczni, młodzi tyrają po 12h ze szlifierką w ręku za 1800zł, a jakiś technolog pracuje po 8h i zarabia 10000zł I np. w tym wypadku decyduje tylko i wyłącznie wykształcenie. Oraz to, że pewnego dnia może do drzwi technologa zapukać dwóch smutnych panów i powiedzieć - "Blok na Alternatywy 4 się zawalił. Ten, który pan nadzorował. Proszę z nami". Takich sytuacji jest kilka w roku. W mojej poprzedniej pracy suwnicowy urwał zblocze, które spadło na stopę przechodzącego pracownika. Kierownika zmiany, prokurator zapraszał na posiadówki i miłe rozmowy, jeszcze przez 3 lata. Jak sobie taki idiota po podstawówce, utnie palec szlifierką, to nie jego będą targać po sądach, tylko właśnie technologa. Od tego naprawdę można osiwieć i choć te 10 000 zł to czysta fikcja, bo niektórzy prezesi mniej zarabiają, to nawet takie pensje, nie jest to warte tych problemów, jakie technolog siedzący w biurze, czy inny kierownik - ma na co dzień i jakie musi znosić gdy coś się stanie. Młody po 12h wyłącza szlifierkę, bierze kasę i może mieć wszystko w ... Technolog jak wróci do domu, cały czas się nerwowo ogląda na telefon i na drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Oraz to, że pewnego dnia może do drzwi technologa zapukać dwóch smutnych panów i powiedzieć - "Blok na Alternatywy 4 się zawalił. Ten, który pan nadzorował. Proszę z nami". Takich sytuacji jest kilka w roku. ...... .....Technolog jak wróci do domu, cały czas się nerwowo ogląda na telefon i na drzwi. Bez przesady, technolog nie odpowiada za projekt konstrukcyjny a tym bardziej za skutki ewentualnej katastrofy urzadzenia ktorego nie projektował. Dobrze napisałem, ....do Syjonu, od góry Syjon. Zgadza sie Robert wiem ze dobrze napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Obejrzałem film i takiego prania mózgów jeszcze nie widziałem, chyba tylko w Korei. Niepojęte i potworne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (...) małego mają tłuczone do głowy, że cały świat jest przeciwko nim, wszyscy ich nienawidzą (...) Dzięki temu przetrwali tysiące lat i zachowali tożsamość. Żyli przez pokolenia w obcych krajach i pozostawali obcymi z wyboru, często nie znali nawet języka kraju, w którym żyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 A mnie skacze ciśnienie jak widzę brak dbałości o język polski i kwiatki typu: "150 gram", "250 wat", "30 amper" itp. Czekam tylko, aż ktoś wstawi "15 kilometr" To taka światowa hamerykańska moda czy tylko nowoczesna matura ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi