kaszalu Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 Dzisiaj produkcja podstawy pod łódkę !
mike217 Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 Grand Prix Pomorza w Bornem Sulinowie zbliża się wielkimi krokami. U mnie trwa przygotowanie modeli do wyścigów. Wymiana łożysk i uszczelnień wałów to standardowa praca przed zawodami. Na zawody pojedzie ze mną też jeden z dużych modeli, tam wał jest w miarę bezobsługowy , wystarczy dobrze lać olej. Dla porównania nowy budowany model obok modelu klasy Mono 1. W wolnych chwilach prowadzimy eksplorację dość głębokiego jeziora Błądzim. Zostałem na fotce uchwycony jak wracałem po nurkowaniu z 32 metrów głębokości.
kaszalu Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 A ja już myślałem że ci model "dał nura" i akcja ratownicza trwa !!
mike217 Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 Nie nie, zrobiła się w miarę woda i do stycznia dość intensywnie jak co roku będziemy nurkować. Głównie na zalewie koronowskim ale teraz robimy jakieś głębsze w ramach treningu.
mike217 Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 A dziękuję. Coś tam Janusz mówił, że w Pieczyskach trzeba z pod pomostu coś poszukać. W razie czego po 23.09 jestem dostępny i moge podjechać.
kaszalu Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 Ciąg dalszy budowy mikroparówki ! Klejona z listew dziobnica i część rufowa . Reszta na fotkach
WALDENGERD Opublikowano 19 Września 2017 Opublikowano 19 Września 2017 Endriu, Endriu - piękny kształt kadłubka - kształty opływowe jak u Damy, aż się chce pogłaskać .... Moja niespodzianka już idzie, nadchodzi - jeszcze tydzień i będzie można podłubać - a potem .... odpowiednie imiona na burtach i może pływanko w duecie lub w większym gronie ..... na parze
kaszalu Opublikowano 19 Września 2017 Opublikowano 19 Września 2017 Dzisiaj instalacja mikrosiłowni parowej w łodzi - trochę precyzyjnej zabawy aby wszystko "leciało" . Do wodowania coraz bliżej ! Fotki z operacji poniżej.
kaszalu Opublikowano 19 Września 2017 Opublikowano 19 Września 2017 No i jak zwykle znowu nie wytrzymałem .... Jak tylko łódka uzyska podstawową pływalność i rozmieszczenie mas, korci mnie żeby spróbować jak pływa ! Próba wannowa wypadła pozytywnie, myślę że będzie "miodzio-miodzio" albo "miodzio" do lekkiego trymowania !! Poza tym łódka bardzo ładnie reaguje na ster ! Jutro "verholung" na nabrzeże wyposażeniowe , szampan do chłodziarki , w piątek próby stoczniowe pod parą, w sobotę wodowanie ! ! Taki przynajmniej jest plan ! Poszukiwana nazwa dla "mikroparówki" i delikatna matka chrzestna coby jej nie ubić szampanem !!! Jakieś propozycje ? Pozdrowienia !
kaczma2 Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 ELIF może być? Michale, życzę Ci udanych zawodów w Bornym Sulinowie, bezawaryjnego sprzętu a przede wszystkim szczęścia. Można się przygotować, wszystko gra ale choć obrobinę szczęścia zawsze potrzeba.
mike217 Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 A dziękuję serdecznie. Po powrocie zrobię małą relację ????
kaszalu Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 Kuterek przy nabrzeżu wyposażeniowym ! Załoga szkieletowa na burcie, nadzoruje prace wykończeniowe Harmonogram na razie bez odchyleń !!
kaszalu Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 Skoro tak, to "męczę" dalej . Ciąg dalszy kuterka, tym razem sterowanie i sterówka. Harmonogram trochę kuleje, bo wyskoczyły niespodziewane "roboty przymusowe" w domu ... Ale może nadrobię ...
kaczma2 Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Sterówkę tymi kółkami spieprzyłeś. Przynajmniej za zdjęciu wygląda fatalnie.
WALDENGERD Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 A mnie się podoba - poczekajmy cierpliwie na efekt finalny.
kaszalu Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Zdania jak widzę są podzielone ,więc jak mówi autor piosenki - róbmy swoje !! Chyba czasu trochę zabraknie i na sobotę nie wyda z wodowaniem bo inne obowiązki wzywały, ale w najbliższym czasie po sobocie - jak najbardziej ! Może niedziela -poniedziałek wchodzi w rachubę ! Dzisiaj prace przy sterówce ( z lekka drażniącej Kazia ) i pierwsze malowanie podkładem. Potem szlif, szpachlowanie, drugi podkład i kolorki oraz montaż wyposażenia a także różnych "szpejów" - trochę roboty jeszcze zostało.. Brygada stoczniowa jednak się nie poddaje !
kaszalu Opublikowano 23 Września 2017 Opublikowano 23 Września 2017 Nocna zmiana podgoniła trochę wykonanie planu !
WALDENGERD Opublikowano 23 Września 2017 Opublikowano 23 Września 2017 I finał małej "Zosieńki" po malutku, po malutku jak należy -FAJOWY- . ....RÓBMY SWOJE... - GRAWULKA
Rekomendowane odpowiedzi