kaczma2 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca Po tygodniowej przerwie na wczasy nad morzem wróciłem do pracy nad modelem. Cały kadłub oklejony styropianem. Okazuje się, że styropian o tym kolorze jest dużo lepszy do obróbki. Może trochę cięższy od białego. Wczoraj, poniedziałek, szlifowałem. Wyszło, że na wrędze górnego i dolnego pokładu jest zagłębienie. Widać na tym zdjęciu. Może uda mi się wyrównać. 2
kaczma2 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Po tygodniowej przerwie na wczasy nad morzem wróciłem do pracy nad modelem. Cały kadłub oklejony styropianem. Okazuje się, że styropian o tym kolorze jest dużo lepszy do obróbki. Może trochę cięższy od białego. Oszlifowany i przycięta linia nadburcia na dziobie. Doklejony styropian w zagłębieniu dla wyrównania powierzchni. Teraz przykleję dolny pokład i nakleję kawałki styropianu na nadburcie. Zacząłem toczyć pływaki boi rybackich. Trochę skomplikowane. Musi być kształt owalny i jeszcze przewiercone w zdłuż. 1
kaczma2 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 4 boje zrobione do malowania. Jeszcze 2 do zrobienia. 2
kaczma2 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca Zrobiłem na tokarce słupki pachołków i zmontowałem. Przy pomocy nowej lutownicy 80W połączyłem dwie ramy. Jeszcze będzie połączenie rurkami ramy z dachem nadbudówki i wtedy będzie stabilnie. 2
kaczma2 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Po zrobieniu kilku drobnych prac, pozaklejałem nadburcie. Po wycięciu na drucie oporowym listewek ze styropianu, wklejanie poszło szybko. 3
kaczma2 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Zrobiłem, zlutowałem taką oto konstrukcję. 2,5 godz. Na końcu z prawej strony będzie rolka. Widać na planie. Do haczyków, pośrodku będzie przyczepiona linka opuszczająca i podnosząca oraz drążek stabilizacyjny, przód, tył.
Rekomendowane odpowiedzi