marcini59 Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Termin zabukowałem w kalendarzu, flotylla się rozbudowuje, rozumiem że o stoliki na modele nie będziemy się martwili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Wytwornica dymu na płynie od Andrzeja (dzięki) daje wystarczająco dymu. Lekki smrodzik. Na czarnym tle lepiej widać, nie miałem lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 (edytowane) Nieżle daje czadu - nie miałeś w domu wizyty zastępu strażaków w nocnych koszulach z sikawkami w dłoniach ?? To co ci dałem to jest specjalny olej do dymu lotniczego - jak widać w pływających też się sprawdza !! Edytowane 14 Marca 2019 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Prace przy motorówce idą do przodu , foteliki i trochę drobnicy dorobione, okienka wycięte z pudełek od płyt CD no i pierwsze przymiarki. Zaczynam zabawę w wykończenie drewnem na razie pierwsze kroki, nawet to jakoś wygląda No i ślizg otrzymał nowe barwy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Fajne !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 15 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Różne bajery, na spojler lampy pozycyjne oraz reflektory i będzie gotowy. Chyba to nie uchwyt? Będzie szybka. Przechyliłeś trochę oś steru żeby nie było wywrotki w ciasnym zakręcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 15 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 w którą stronę trzeba przechylić tą oś, do przodu czy do tyłu ? ja u siebie zauważyłem że mam krzywo i wyprostowałem, a teraz czytam że ma być krzywo :o/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 15 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 To zależy, w takim modelu moim zdaniem można to pominać. Oś steru można pochylić kilka stopni do siedmiu, jeśli trzeba model wkleić w zakręcie. dotyczy to raczej tylko ślizgów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 15 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Górę osi steru do tyłu, tak żeby ster bardziej nabierał wodę wciągając w dół. Motorówka Marcina ma kadłub do pływania w ślizgu. Mam kuter rakietowy o podobnym kadłubie z pionową osią przy ciaśniejszych skrętach w ślizgu robi szarpnięcia a raz miałem wywrotkę. Drążek nadajnika łatwo za mocno wychylić i dlatego myślę nad zakupem taniej apki pistoletowej do sterowania ślizgami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 15 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Kaziu, nie chcę się wymądrzać, ale już 15 lat temu w nadajnikach była taka funkcja jak EPA, Ustaw tam sobie zakres pracy serwa i wtedy będziesz miał model bardziej spokojny w zakręcie. Jest jeszcze dual Rate i możesz sobie nawet ze dwa poziomy pracy zaprojektować... Radyjko pistoletowe zostaw tym co udają , że się na autkach znają.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Kaziu mocy na pewno nie zabraknie zastosowany silnik na pewno wystarczy, steru nie pochylałem, a jak będzie pływać to się okaże w praktyce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Jest MOC !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Tak. Jest moc. Marcin, pisałeś o pokładzie. Zostaw tak jak jest. Cały model będzie zachlapany. Najwyżej pomaluj. EPA mam tylko w 1 aparaturze. Te szarpnięcia mogą być spowodowane także umieszczeniem steru za bardzo z tyłu. Brzeg steru jest równo z rufą. W ślizgach śruba i ster są bliżej środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Mały rekonesans nad zalewem koronowskim - wiosna blisko i pływanie też !! Janusz skończył napęd do generała i mewy się cieszą ( prawie jak w filmie "Ptaki" Hitchcocka ) !! https://www.youtube.com/watch?v=KoYT1u3q2Tc&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Dzisiaj było małe pływanie. Małe bo w sobotę w czasie sprawdzania wysiadł regulator dwukierunkowy. Na szybko wstawiłem jednokierunkowy ale ze względu na inne złącze był mały lipol 2S. Ledwo włączyłem silnik to już włączył się sygnał niskiego napięcia. Słychać chlupotanie śruby. Na rufę potrzeba z kilogram ołowiu. Wiatr porywał dym i jakby wciskał w komin. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Piękna jednostka pływająca, pogratulować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Jest klimat, jest dobrze !! Kaziu gratulacje !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Sezon rozpoczęty 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Michał też gratulacje - gdzie pływasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Dziś pływałem na Brdzie . Ale plan na ten sezon jest ambitny ... Wisła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi