Senior Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Michał - dziękuję za wyjaśnienia. Modelarza przeglądam przy okazji pobytu w empiku. Filmik z pływania obejrzałem kilka razy - jestem pod wrażeniem.
mike217 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Dziękuje Senior. Model dopiero pokaże łapy jak dostanie prądu a nie stare przejeżdżone akumulatory. Więcej niż 3,5Kw nie uzyskam bo nie oddają po prostu tyle prądu ile trzeba.
kaszalu Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zanętowej ciąg dalszy - wywrota w trakcie produkcji ! Nie wiem tylko jaka ryba bierze na jabłka i pomidory ... Ja brałem na METAXĘ !
Senior Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 ...pewnie ryba wegetarianka ...ale muszą być wyłącznie z polskich gospodarstw ekologicznych, czyli bez GMO.
mike217 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Nie boisz się, że te klejenia na poxipolu rozlecą się po roku?
kaszalu Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Nie - tu akurat Poxipol pełnił pomocniczą rolę wypełniacza - zasadnicze klejenie jest na bazie cyjanoakryli ( hips ) oraz innych żywic dwuskładnikowych i odp. ułożenia węzła.
kaszalu Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Michał - a propo's Twojego nowego Bigślizgu - gdzie go opływałeś ( lokalizacja ) jeśli to nie tajemnica oczywiście ?
mike217 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Na prywatnym stawie mojego kolegi. Planuję tam zrobić modelarski piknik szkutniczy w tym roku. Staw mieści się w miejscowości Olek.
kaszalu Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Fajny staw i fajny pomysł ! Na pewno było by wielu chętnych ( jak nam oczywiście pozwolicie przyjechać !! ) A daleko do tego Olka ?
kaczma2 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Czy wykrywacz metali z wodoszczelną elektroniką działa pod wodą? Byłby pomocny w szukaniu wbitych w dno modeli?
mike217 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Kaczma2 oczywiście używam jak trzeba wykrywacza ale dedykowanego tylko pod wodę. Ciężko jest się ogarnać mając w ręku kompas, kołowrotek i pracując na dnie w całkowitym zamuleniu. Używam wykrywacza Amerykańskiego Fisher Cz-21 dedykowanego pod wodę do 100 metrów głębokości.
kaszalu Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dzisiaj po południu , w ramach spaceru i dotlenienia zawodnika dotarłem do Pieczysk po wczorajszym sympatycznym spotkaniu towarzyskim. Na wszelki wypadek - gdyby oczywiście nie było lodu - zabrałem małego Qkorellego aby i on się przewietrzył ! Było trochę wolnej od lodu wody więc poniżej mała relacja z zimowego pływania . Pozdrowienia ! 2
kaszalu Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Przy zanętowej prace lekko posunęły się do przodka ! Zamontowałem wał, ster oraz osłony zespołu sterowo - napędowego. Pokorciło mnie jak zwykle i zwodowałem łódkę w ...wannie . Na razie bez wyważania i malowania - stoi na wodzie elegancko i trzyma się jak diabeł sołtysa ! Będzie z niej pociecha !! Parę fotek poniżej, pozdrowienia !
kaczma2 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 W wannie bez jabłek się nie liczy. Tak Ci się spodoba, że zatrzymasz dla siebie albo dasz z opóźnieniem. U mnie ruszyła budowa Raptora. Musiałem główkować i jest dużo kartek.
kaszalu Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Spoko Kaziu - będzie test z jabłkami też ! Nie omieszkam nagrać filmu z tego wielkopomnego wydarzenia ! W międzyczasie podrasowywanie wyglądu "zakarmiacza" . Edytowane 30 Stycznia 2015 przez kaszalu
Way Opublikowano 30 Stycznia 2015 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ta Metaxa to do smarowania... gardla?
kaszalu Opublikowano 30 Stycznia 2015 Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Podstawą wszelkiego ruchu jest właściwe smarowanie właściwych elementów !! Coś pięknego w filmiku poniżej - klasyka napędu - zwróćcie uwagę ile tam jest smarownic ! i drugi w akcji - wciąż żywe i działające !!! A może by tak parowczyka zbudować ..... Edytowane 30 Stycznia 2015 przez kaszalu
Rekomendowane odpowiedzi