kaczma2 Opublikowano Wtorek o 05:38 Opublikowano Wtorek o 05:38 Po tygodniowej przerwie na wczasy nad morzem wróciłem do pracy nad modelem. Cały kadłub oklejony styropianem. Okazuje się, że styropian o tym kolorze jest dużo lepszy do obróbki. Może trochę cięższy od białego. Wczoraj, poniedziałek, szlifowałem. Wyszło, że na wrędze górnego i dolnego pokładu jest zagłębienie. Widać na tym zdjęciu. Może uda mi się wyrównać. 2
kaczma2 Opublikowano wczoraj o 06:45 Opublikowano wczoraj o 06:45 Po tygodniowej przerwie na wczasy nad morzem wróciłem do pracy nad modelem. Cały kadłub oklejony styropianem. Okazuje się, że styropian o tym kolorze jest dużo lepszy do obróbki. Może trochę cięższy od białego. Oszlifowany i przycięta linia nadburcia na dziobie. Doklejony styropian w zagłębieniu dla wyrównania powierzchni. Teraz przykleję dolny pokład i nakleję kawałki styropianu na nadburcie. Zacząłem toczyć pływaki boi rybackich. Trochę skomplikowane. Musi być kształt owalny i jeszcze przewiercone w zdłuż. 1
kaczma2 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 4 boje zrobione do malowania. Jeszcze 2 do zrobienia. 1
Rekomendowane odpowiedzi