jetfan Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Poszukuję dobrego tj sprawdzonego i godnego polecenia regulatora 120A do nowego projektu EDF. W Googl'u można znaleźć naprawdę dużo ofert ale którą wybrać? Pytanie jest istotne bo ceny zaczynają się od około 140$... Może ktoś z Kolegów zarekomendować konkretny model regulatora i ew. sklep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Cześć, do 6, 8 s czy HV (np14s). Czego tak naprawdę poszukujesz? polecam: Mezony f-my Jeti w każdej postaci a szczególnie 115-tkę - dobre możliwości programowania + wbudowana telemetria (obroty, prąd, napięcie, ładunek, temperatura) - realtime - można się pozbyć kilku gratów z modelarni - Sunrise 120 HV 14sajlepszy stosunek jakości do ceny - bardzo dobry regulator (klony to YEP) - sunrise 180 HV bywało że wybuchały na starcie... Koledzy ze sklepu RC4MAX go oferują w bardzo dobrej cenie. Posiadam dobrą niemiecką instrukcję do tego regulatora - jak coś to pisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Cześć, do 6, 8 s czy HV (np14s). Czego tak naprawdę poszukujesz? polecam: Mezony f-my Jeti w każdej postaci a szczególnie 115-tkę - dobre możliwości programowania + wbudowana telemetria (obroty, prąd, napięcie, ładunek, temperatura) - realtime - można się pozbyć kilku gratów z modelarni - Sunrise 120 HV 14sajlepszy stosunek jakości do ceny - bardzo dobry regulator (klony to YEP) - sunrise 180 HV bywało że wybuchały na starcie... Koledzy ze sklepu RC4MAX go oferują w bardzo dobrej cenie. Posiadam dobrą niemiecką instrukcję do tego regulatora - jak coś to pisz Dzięki za odpowiedź, regulator jest mi potrzebny do tego zestawu: http://www.jepejets.com/jepeshop/f-100-super-sabre-fastfoam/650-f-100-fastfoam-jet90-8s-9-blade-fanunit.html Jepe sugeruje: "Best HV motor controller: HobbyWing 120A-HV" ale jak rozumiem, 'Sunrise 120 HV' też będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Sunrise 120 jest troche bardziej zaawansowany. Ważne rzeczy to timingi ustawiane od 0 do 30 (6 wartości) no i 14 s, więcej opcji hamulca (dla śmigieł) Hobby Wing znany tez jako Sentilon, Roxy 120 hv itp. - tez solidna konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Polegając na osobistej rekomendacji użytkownika "paulusr" kupiłem i mam już w domu regulator 'Sunrise 120' I troszkę jestem zaskoczony bo nie ma radiatora, całość jest obciągnięta przezroczystą rurą termokurczliwą i tyle - żadnych elementów odprowadzających ciepło. Czy to dobrze? Pewnie tak ale zaskok jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Ha, ha bo za radiator trzeba dopłacić...ale będzie Pan zadowolony Lepiej powiedz co to za projekt EDF. Gdzie kolega lata? W okolicach Piaseczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Projekt to F-100 Super Sabre od Jepejets, już do mnie jedzie, razem z napędem też made by Jepejets A latam w Konstancinie, lotnisko Obory - fajne miejsce bo ludzi mało, głównie dlatego iż właściciel daje latać ale wymaga ubezpieczenia co skutecznie "filtruje" przypadkowych gości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Projekt to F-100 Super Sabre od Jepejets, już do mnie jedzie, razem z napędem też made by Jepejets A latam w Konstancinie, lotnisko Obory - fajne miejsce bo ludzi mało, głównie dlatego iż właściciel daje latać ale wymaga ubezpieczenia co skutecznie "filtruje" przypadkowych gości. Kurcze, nigdy tam nie byłem. Muszę podjechać. Nasze "lotnisko" w Pęcherach dopiero rośnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi