jetfan Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Poszukuję dobrego tj sprawdzonego i godnego polecenia regulatora 120A do nowego projektu EDF. W Googl'u można znaleźć naprawdę dużo ofert ale którą wybrać? Pytanie jest istotne bo ceny zaczynają się od około 140$... Może ktoś z Kolegów zarekomendować konkretny model regulatora i ew. sklep?
paulusr Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Cześć, do 6, 8 s czy HV (np14s). Czego tak naprawdę poszukujesz? polecam: Mezony f-my Jeti w każdej postaci a szczególnie 115-tkę - dobre możliwości programowania + wbudowana telemetria (obroty, prąd, napięcie, ładunek, temperatura) - realtime - można się pozbyć kilku gratów z modelarni - Sunrise 120 HV 14sajlepszy stosunek jakości do ceny - bardzo dobry regulator (klony to YEP) - sunrise 180 HV bywało że wybuchały na starcie... Koledzy ze sklepu RC4MAX go oferują w bardzo dobrej cenie. Posiadam dobrą niemiecką instrukcję do tego regulatora - jak coś to pisz
jetfan Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2014 Cześć, do 6, 8 s czy HV (np14s). Czego tak naprawdę poszukujesz? polecam: Mezony f-my Jeti w każdej postaci a szczególnie 115-tkę - dobre możliwości programowania + wbudowana telemetria (obroty, prąd, napięcie, ładunek, temperatura) - realtime - można się pozbyć kilku gratów z modelarni - Sunrise 120 HV 14sajlepszy stosunek jakości do ceny - bardzo dobry regulator (klony to YEP) - sunrise 180 HV bywało że wybuchały na starcie... Koledzy ze sklepu RC4MAX go oferują w bardzo dobrej cenie. Posiadam dobrą niemiecką instrukcję do tego regulatora - jak coś to pisz Dzięki za odpowiedź, regulator jest mi potrzebny do tego zestawu: http://www.jepejets.com/jepeshop/f-100-super-sabre-fastfoam/650-f-100-fastfoam-jet90-8s-9-blade-fanunit.html Jepe sugeruje: "Best HV motor controller: HobbyWing 120A-HV" ale jak rozumiem, 'Sunrise 120 HV' też będzie ok?
paulusr Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Sunrise 120 jest troche bardziej zaawansowany. Ważne rzeczy to timingi ustawiane od 0 do 30 (6 wartości) no i 14 s, więcej opcji hamulca (dla śmigieł) Hobby Wing znany tez jako Sentilon, Roxy 120 hv itp. - tez solidna konstrukcja.
jetfan Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Opublikowano 3 Lipca 2014 Polegając na osobistej rekomendacji użytkownika "paulusr" kupiłem i mam już w domu regulator 'Sunrise 120' I troszkę jestem zaskoczony bo nie ma radiatora, całość jest obciągnięta przezroczystą rurą termokurczliwą i tyle - żadnych elementów odprowadzających ciepło. Czy to dobrze? Pewnie tak ale zaskok jest...
paulusr Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 Ha, ha bo za radiator trzeba dopłacić...ale będzie Pan zadowolony Lepiej powiedz co to za projekt EDF. Gdzie kolega lata? W okolicach Piaseczna?
jetfan Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Opublikowano 4 Lipca 2014 Projekt to F-100 Super Sabre od Jepejets, już do mnie jedzie, razem z napędem też made by Jepejets A latam w Konstancinie, lotnisko Obory - fajne miejsce bo ludzi mało, głównie dlatego iż właściciel daje latać ale wymaga ubezpieczenia co skutecznie "filtruje" przypadkowych gości.
paulusr Opublikowano 4 Lipca 2014 Opublikowano 4 Lipca 2014 Projekt to F-100 Super Sabre od Jepejets, już do mnie jedzie, razem z napędem też made by Jepejets A latam w Konstancinie, lotnisko Obory - fajne miejsce bo ludzi mało, głównie dlatego iż właściciel daje latać ale wymaga ubezpieczenia co skutecznie "filtruje" przypadkowych gości. Kurcze, nigdy tam nie byłem. Muszę podjechać. Nasze "lotnisko" w Pęcherach dopiero rośnie...
Rekomendowane odpowiedzi