Skocz do zawartości

Pytanie o modele - militaria .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Wszystkich.

Czy są wśród nas modelarzy również miłośnicy militarii? Chętnie nawiążę kontakt celem wymiany na modele/silniki/akcesoria bo nie jestem w stanie ciągnąć dłużej dwóch hobby : militarii i modelarstwa. Zainteresowanym podeślę zdjęcia.

P.S. Ogłoszenie podobnej treści zamieściłem kiedyś w dziale Giełda niestety zostało szybko usunięte - może tu przetrwa dłużej. Proszę pisać na andrzej959@go2.pl będzie szybciej.

Pozdrawiam Andrzej

Opublikowano

Witam Wszystkich.
Czy są wśród nas modelarzy również miłośnicy militarii? Chętnie nawiążę kontakt celem wymiany na modele/silniki/akcesoria bo nie jestem w stanie ciągnąć dłużej dwóch hobby : militarii i modelarstwa. Zainteresowanym podeślę zdjęcia.
P.S. Ogłoszenie podobnej treści zamieściłem kiedyś w dziale Giełda niestety zostało szybko usunięte - może tu przetrwa dłużej. Proszę pisać na andrzej959@go2.pl będzie szybciej.

Pozdrawiam Andrzej

To w końcu czego chcesz się pozbyć modeli czy militariów?

Opublikowano

Zauważyłem dziwną prawidłowość, wielu modelarzy jednocześnie pasjonuje się bronią, ja też należę do tej grupy. Mnie jednak interesuje tylko i wyłącznie strzelająca odmiana. Postaram się zrobić jakieś fotki i wrzucić.

Opublikowano

Panowie witam szanownych maniaków. Ja też należę do grupy ludzi z małym pier....em na punkcie broni i wszystkiego co strzela i robi dużo hałasu.Z tym że niestety pozwolenia nie posiadam więc pozostaje mi to na co zezwala prawo czyli wiatrówki. Mam następujące egzemplaże:

Walther CP 99 compact

Walther CP 99 Sport

Walther P38

Walther PPK

Colt 1911 

P08 Parabellum "LUGER"

wszystko od Umarexu poza lugerem bo ten jest z Legends Pistols

Opublikowano

Moje strzelanie; coś się synchronizacja(fonia-wizja) rozjechała na youtube czy tylko na moim kompie?

Irku czy Ty widzisz przyjemność w tak nierównej walce z tym złomem?

Jak dla mnie to jest jakaś kompletna porażka, zaraz bym toto wyrzucił do śmietnika...

Opublikowano

Ale ten zlom to nie złom i w dodatku nie mój. Nie domykający się zamek to wina obecnie wytwarzanych nabojów - łuska w setnych cz. mm większa od oryginału z epoki. z Tymi starszymi nabojami nie bylo kłopotów.

Mina jak mina - zaskoczyło mnie takie kopnięcie i mimo tego bardzo dobre skupienie.

Opublikowano

Zauważyłem dziwną prawidłowość, wielu modelarzy jednocześnie pasjonuje się bronią, ja też należę do tej grupy. Mnie jednak interesuje tylko i wyłącznie strzelająca odmiana. Postaram się zrobić jakieś fotki i wrzucić.

Obiecane fotki:

jako, że mój wzrok jest jaki jest to nie wyobrażam sobie strzelania bez odpowiednich do tego celu okularów,

post-10468-0-59326000-1404026827_thumb.jpg

post-10468-0-52110200-1404026838_thumb.jpg

post-10468-0-59944300-1404026846_thumb.jpg

poniżej kilka z moich zabawek strzelających:

post-10468-0-03487600-1404026928_thumb.jpg

post-10468-0-60637900-1404026936_thumb.jpg

post-10468-0-60741700-1404026949_thumb.jpg

post-10468-0-93622600-1404026958_thumb.jpg

post-10468-0-52044600-1404026967_thumb.jpg

post-10468-0-35640500-1404026978_thumb.jpg

post-10468-0-40967200-1404026992_thumb.jpg

No to tak przy okazji ogłaszam mały konkurs, jakie to zabawki?

Opublikowano

Jakie trzeba mieć chody lub gdzie być zatrudnionym aby uzyskać zezwolenie na takie zabawki ? Jaka jest procedura uzyskania czegoś takiego przez statystycznego Kowalskiego.

• Lubię to 1
Opublikowano

Jakie trzeba mieć chody lub gdzie być zatrudnionym aby uzyskać zezwolenie na takie zabawki ? Jaka jest procedura uzyskania czegoś takiego przez statystycznego Kowalskiego.

Proszę nie tworzyć teorii spiskowych.

PZSS i wszystko jasne.

Wprawdzie, kiedy ja zaczynałem, a było to jeszcze w ubiegłym wieku, to procedura nie była tak kosztowna jak dzisiaj, ale i w obecnych czasach dla chcącego nie ma nic trudnego....

Opublikowano

No dobra - krótko. Zapisuję się gdzieś tam powiedzmy do PZSS-u i będę mógł trzymać w domu taką zabawkę jak ten pistolet pierwszy z góry ?

Nie gdzieś tam, tylko do klubu posiadającego licencję PZSS, po zdaniu egzaminów możesz ubiegać się o indywidualną licencję sportową zawodnika, w międzyczasie trzeba zaliczyć jakieś tam badania lekarskie i testy psychologiczne i już można ubiegać się o pozwolenie na broń do celów sportowych. Dobrze aby klub nie posiadał własnej broni, wtedy łatwiej przekonać urzędników w KWP o potrzebie posiadania własnej...tyle w temacie. Oczywiście broń należy przechowywać w odpowiednich warunkach określonych przepisami prawa, posiadać nieposzlakowaną opinię i takie tam inne dyrdymały.

Pistolecik widoczny na pierwszej fotce jest niczym innym jak bronią sportową centralnego zapłonu - o kalibrze pomiędzy 7,62 mm a .40 o ile mnie pamięć nie myli.

Opublikowano

Pistolecik widoczny na pierwszej fotce jest niczym innym jak bronią sportową centralnego zapłonu - o kalibrze pomiędzy 7,62 mm a .40 o ile mnie pamięć nie myli...

Nie sprawdzałem ale to na 99% Walther PK w wersji treningowej czyli przystosowany do amunicji 7,62mm.

Opublikowano

Pistolecik widoczny na pierwszej fotce jest niczym innym jak bronią sportową centralnego zapłonu - o kalibrze pomiędzy 7,62 mm a .40 o ile mnie pamięć nie myli...

Nie sprawdzałem ale to na 99% Walther PK w wersji treningowej czyli przystosowany do amunicji 7,62mm.

Otóż Mój Drogi Kolego zgadza się jedynie kaliber, a mianowicie 7,62 x 25 nabój Tokariewa, natomiast producent tej broni funkcjonuje w zgoła innym kraju...

Czyżby nie było tutaj prawdziwych pasjonatów broni palnej?????

Przecież te zabawki, które pokazałem są raczej kultowe....i nikt ich nie rozpoznaje???

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.