Grzesiek Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 koledzy od laminatow doradzcie czym wypastowac forme co by nie bylo niespodzianki.Dawniej uzywalem pasty SIDOLUX ale ta dzisiejsza z tamta dawna ma tylko wspólną nazwe.mam tylko w domu separator poliwinylowy,ale wolal bym czyms jescze zapastowac ze srodkowq ogulno dostepnych w gospodastwie domowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 koledzy od laminatow doradzcie czym wypastowac forme co by nie bylo niespodzianki.Dawniej uzywalem pasty SIDOLUX ale ta dzisiejsza z tamta dawna ma tylko wspólną nazwe.mam tylko w domu separator poliwinylowy,ale wolal bym czyms jescze zapastowac ze srodkowq ogulno dostepnych w gospodastwie domowym. http://www.havel-composites.com/ktlgfiles/pl_katalog.pdf strona 31 lepiej zapomnij o stosowaniu czegokolwiek z materiałów dostępnych w gospodarstwie domowym...w epoce gotowych profesjonalnych rozwiązań tak się już po prostu nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 a woskiem próbował a po luknieciu na poprzedni link potwierdzam stosowałem coś takiego podobnego tutaj przy wyjmowaniu skorupy łodzi z formy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Rozdzielacze woskowe i sylikonowe to ja znam,ale potrzebuje kadlub wylaminowac w formie (jeden)wiec nie bede plecił grubej kasy za takie specyfiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Witam .Grzegorz, tu był temat laminatów i zastąpienie wosku innym produktem. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/313-%C5%BCywica-polistyrenowa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 a nikt Ci nie każe wydawać grubej kasy,poszukaj podobnego specyfika na allegro w małej puszce ten styknie http://www.ekompozyty.pl/pl/p/Wosk-wysokotemperaturowy/24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Dobra pasta do butów też styknie... Wosk do podłóg - też styknie ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Ja doświadczenie mam mizerne, ale jak mnie raz przycisnęło to użyłem K2 TURBO i było ok ;-) http://www.palis.pl/lekkoscierna-pasta-z-woskiem-z-nanoczasteczkami-tu,3,164,3431 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Hej Grzesiek Jaka to forma, tzn. jaki element ? Czy jest zupełnie nowa, czy też już "pracowała" wcześniej. Praktyka uczy że najczęściej powodem jak to nazwałeś "niespodzianek" jest nie tyle rodzaj użytego separatora ile niestety pośpiech i niedokładne jego nałożenie. To że z formy chcesz odbić tylko jeden element i tak niestety nie zmienia faktu że powinno się ją przygotować jak do normalnej pracy. Jeżeli kształt i jakość oczekiwanej finalnej powierzchni pozwala na użycie alkoholu poliwinylowego to jest to zdecydowanie najszybsza i bezpieczna metoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Jest kadłub do modelu ślizgu forma jest raczej nowa.Ale juz po sprawie,poszly 6 warstw pasty do butow woskowej i separator poliwinylowy wszystko poszlo ladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 i gra gitara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi