polpakpol Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Leciałem sobie skrzydełkiem lotem horyzontalno-koszącym przy full obrotach i odpadła mi klapka od pakietu a co za tym idzie wypadł sam pakiet.. zmienił się SC i skrzydełko kręciło pętle aż do spotkania z matką ziemią...znalazłem kabinkę po spotkaniu z śmigłem (całą pociętą) oraz kawałek śmigła ale bateri nigdzie nie ma ;/ Szukałem dobre kilka godzin na skoszonej łące, potem podjechał rolnik przekręcić sianoszukałem i dalej nie ma, teraz po zbelowaniu siana bateri nadal nie mogę znaleźć. Macie jakieś pomysły trawa skoszona a pakietu nie ma. Myślę że nie została zbelowana, bo jak zapali się w beli to tragedia, muszę ją odnaleźć... Na łące nie znalazłem, jest jeszcze opcja że albo zawisła na brzózce (o ironio) albo leży w wysokiej trawie niedaleko domu sąsiada. Wykrywacz metali znajdzie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Szukaliśmy już quada w zbożu, teraz li-pola na łące. Niedługo ktoś poprosi o pomoc w szukaniu modelu w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Quad jest nieco większy od pakietu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 W beli to raczej nie ... , jest dobrze opakowany , gorzej jak się zapali w krowie hmm możesz być jeszcze sławny przez tą akcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 No mam nadzieję uniknąć rozgłosu Szukałem bardzo długo Li-Polka na łące nawet po przekręceniu i zbelowaniu siana go nie ma. Więc albo wisi na brzozie, albo leży w wysokiej trawie na miedzy, jutro będę szukać.... pakiecik Li-Po 4S 1.8Ah trochę szkoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Powiedz kumplom, że zgubiłeś na tym polu złotego rolexa, pomogą ci szukać na BANK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Może to co napiszę wyda się Tobie śmieszne ale poszukaj go metodą cyrkulacyjną tak jak ja pod wodą szukam utopionych modeli i innych rzeczy. Wystarczy kołek wbity w wytypowane miejsce i linka. Teraz dookoła kołka będziesz chodzić na lince i co pełen obrót odwijać sobie tyle ile jestes w stanie ogarnąć wzrokiem nastepny obszar. Dokładniej tego miejsca nie przeszukasz. Jeżeli chcesz mieć pewność że zrobiłeś już całe koło to rozłóż sobie linkę drugą i to będzie Twoje 360 stopni. Ja do tego celu używam kompasu pod wodą bo tam w mule nie sposób się zorientować czy zrobiłem pełne koło. Mając na szpulce 50 metrów linki w moment na polu przeszukasz potężny obszar . Potem możesz przestawić obszar poszukiwań. Ta metoda da pewność, że na pewno dany obszar jest przeszukany dobrze i nie minąłeś ani metra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Super pomysł, już o nim zapomniałem. Jak linkę nawiniesz na taboret i sama się będzie odwijać to co obrót będziesz około 1.0m dalej. Nic nie trzeba regulować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Dzięki za pomysł, idę spróbować, na brzózce go nie ma :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Niestety nie mogę go znaleźć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Wykrywacz metali ... Gdybym był na miejscu to bym pomógł szpilkę znajdzie to i pakiet wyhaczy .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Wykrywacz metali ma wujek, będę musiał się zgłosić Tyle że wykrywacz za 400zł więc pewnie będzie kamienie znajdywał :/ Chociaż jak sąsiad zgubił jakiś łańcuch w lesie to tym wykrywaczem znalazł Zrobię próbę na innym pakiecie i z jakiej wysokości ,,łapie'' i będziemy dalej szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Myślę, że 30 cm spokojnie więc możesz machać spore okręgi. Jeśli kiepska dyskryminacja to się nadziubiesz gwoździ i innego dziadostwa, ale zakładam, że pakiet jest na wierzchu, więc problem odpada Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi