GregorianR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Dzisiaj u mnie jest pogoda wsam raz na latanie! Wieje z predkoscia okolo 90 km/h lamie drzewa! Po tym jak niedawno polecial nasz przystanek MPK w pole to moje modele tez by pewnie polecialy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 pewnie nawet bez napędu więc trzeba korzystać bo nie zawsze sie zdarza taka okazja, a propo takiej pogody to zdażyło mi się latać w taką pogodę, samolot z wiatrem bił wszelkie rekordy prędkości, a co najważniejsze to lądowanie miało -(minus) pięć metrów do tyłu bez strat w kretowiskach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginall Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 heeheh ja jak kiedys latalem predatorem + silnik 2x CD to model az cofalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Pierwszy oblot mojego trenerka odbył się w warunkach gdzie funflaye latały prawie do tyłu. Obyło sie bez problemów. Nawet łatwiej było ladowac bo prędkośc wzgledem ziemi prawie zerowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Ja jeszcze nie latealem nawet w w pogode idealna do latania to w taka napewno bym sie nie odwazyl! Jak ja ide to mnie wiatr zatrzymuje a co powiedziec o moim deproniaku ale by latal moze warto sprobowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 ale by latal moze warto sprobowac tylko wsadź mu ze 2kg ołowiu w SC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 przy takim wietrze to by pewnie pomoglo! Ciekawy jestem jak beda fajerwerki dzisiaj lataly? Trza uciekac to DOSIEGO ROKU :!: :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginall Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Jakos te fajerwerki beda lataly ale chyba nie te lekkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Czasami aż dziw bierze jak model może się zachowywać przy odpowiednio silnym wietrze! W szczególności fajnie wyglądają lądowania! Pierwszy filmik przedstawia lądowanie akrobata mojej konstrukcji o rozpiętości ok 128cm i wadze ok 2,8kg do lotu co daje mu dość znaczne obciążenie powierzchni przez co podchodzi do lodowania dość szybko. Przy tym podejściu pomagają mu oczywiście klapolotki. Pogoda idealna-bez wietrzna! http://video.google.com/videoplay?docid=-1766658232828332872 Drugi film to ten sam model - tylko miejsce i warunki inne Tutaj już lądowanie bez klapolotek a i tak różnica w prędkości jest ogromna! Sama technika podeścia też jest inna. http://video.google.com/videoplay?docid=7499713955004119424 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Strasznie ciezki ten model! Olowiu tm napchales ? Moj traktor 120 wazy jakies 800g a to nie akrobat przecie! Fakt ze elektryk ale 3krotna roznica w wadze przy podobnej rozpietosci? Pierwsze ladowanie ladne , drugie brzydkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Fakt ciężki chodź wadą to nie jest. Jest to model akrobacyjny (nie 3D). A ołowiu grama nie ma - konstrukcja mocna jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Lądowania są bardzo efektowe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Drugi film to ten sam model - tylko miejsce i warunki inne Tutaj już lądowanie bez klapolotek a i tak różnica w prędkości jest ogromna! Sama technika podeścia też jest inna. To mi się podoba! Brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Lądowanie to drugie fakt piękne. Mi też się zdarzyło latać szybowcem w dużym wietrze najgorsze jest lądowanie jak mocno pszydmuchało a wiatr był całkiem duży to model czasami miotało tak że nie można było nad nim zapanować ale naszczęście dałem rade pszyziemić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 dałem rade pszyziemić to każdy potrafi tylko czy w całości A powiem że i mi się zdażyło lądować w podobny sposób CAPem jak na drugim filmiku Najgorsze odczucei to to samo przyziemienie jak zerwie strugi przed ziemią :/ Nie lubei takich akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Oczywiście model cały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Najgorsze odczucei to to samo przyziemienie jak zerwie strugi przed ziemią :/ Nie lubei takich akcji FAKT! Przy takiej pogodzie nie należy podchodzić zbyt nisko. Nadlecieć nad punkt i siadać najszybciej jak się da Mała zmiana wiatru i zwalnie na skrzydło murowane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginall Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 tak zerwanie strug w combacie to lipa straszna 2 razy taka sytuacje mialem szczscie ze wysoko nad ziemia ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.