baciany Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Witam. Dzisiaj około godziny 13:50 dotarł do mnie mój Spitfire i od razu wziąłem się za jego budowę. Proces ten był bardzo ciężki i męczący lecz efekt jest zadowalający :] 1) Paczka wyglądała tak: 2) Oto samo opakowanie modelu: 3)Wszystkie elementy po wyjęciu: 4) Zmontowane śmigło: 5) Oraz cały model w swej okazałości: Malowanie dosyć nietypowe. Model lata bardzo fajnie i daleko. Jeżeli się uda to wstawię film z oblotu. Przepraszam za jakość zdjęć ale dysonuję tylko przednią kamerą aparatu. Wkrótce kolejne relacje - ZAPRASZAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Od czegoś trzeba zacząć To teraz czekamy na "elektryfikację" tego malucha ; ]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Ja bym widział tam małą spalinkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Kiedyś bawiłem się takimi modelami Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sknera771 Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Silniczek od wibracji ze starej nokii, mała bateryjka i leci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Takimi modelami zaczynałem zabawę w modelarstwo ???? Dzięki za przypomnienie dziecięcych lat. A tak swoją drogą to nie wiedziałem że je można jeszcze kupić. Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciany Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Robię jego kopie z depronu 3mm :] Troszkę krzywo wycięte ma skrzydła. Będzie Armia deprorzutków Robię też Rzutka na bazie planów modeli do Combatu lecz w podobnej skali co na obrazku. Tak w celu nauki obróbki depronu. Potem zabieram się za normalne Combaty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Można kupić ... chcesz pare ? :) Ciekawe w jakim squardonie latały w takim malowaniu :) A może ten chińczyk miał kłopoty ze wzrokiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciany Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 W ogóle na opakowaniu skrzydła są w drugą strone wsadzone i zamiast dolnopłata jest to środkopłat Moje depronowe klony są ciut większe i zachowują już proporcje oraz są dolnopłatami Obciążone 1groszem i latają bardzo fajnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Silniczek od wibracji ze starej nokii, mała bateryjka i leci! Zamiast bateryjki użyłbym kondensatorek, jakis mały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sknera771 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Też racja, widziałem gdzieś takie zestawy z kondensatorkiem które się zakłada na zwykły papierowy samolocik. Chyba w abcrc.pl to było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Hej Robert, Z chęcią, na PW już dogadamy szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 I tak sie ludzi zaraża modelarstwem ; ] Mówiłem Ci że samoloty lepsze niż heliki Poczekaj aż zrobisz coś sterowanego to uzależnia.P.s: Bartek dodaj zdjęcie. Nie bądź człowiekiem bez twarzy ; P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciany Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Dobry Helikopter nie jest zły - nie bluźnij :] Ale samoloty są fajne pod względem budowy i tym że są po prostu fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Helikoptery to latające cegły. Gdzieś słyszałem taką teorie nawet, że one tak naprawdę nie latają - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha:P 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi