baciany Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Witam. Dzisiaj około godziny 13:50 dotarł do mnie mój Spitfire i od razu wziąłem się za jego budowę. Proces ten był bardzo ciężki i męczący lecz efekt jest zadowalający :] 1) Paczka wyglądała tak: 2) Oto samo opakowanie modelu: 3)Wszystkie elementy po wyjęciu: 4) Zmontowane śmigło: 5) Oraz cały model w swej okazałości: Malowanie dosyć nietypowe. Model lata bardzo fajnie i daleko. Jeżeli się uda to wstawię film z oblotu. Przepraszam za jakość zdjęć ale dysonuję tylko przednią kamerą aparatu. Wkrótce kolejne relacje - ZAPRASZAM.
Donaro Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Od czegoś trzeba zacząć To teraz czekamy na "elektryfikację" tego malucha ; ]]
mr.suchy Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Kiedyś bawiłem się takimi modelami Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Sknera771 Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Silniczek od wibracji ze starej nokii, mała bateryjka i leci!
Xeo Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Takimi modelami zaczynałem zabawę w modelarstwo ???? Dzięki za przypomnienie dziecięcych lat. A tak swoją drogą to nie wiedziałem że je można jeszcze kupić. Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk
baciany Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Opublikowano 21 Lipca 2014 Robię jego kopie z depronu 3mm :] Troszkę krzywo wycięte ma skrzydła. Będzie Armia deprorzutków Robię też Rzutka na bazie planów modeli do Combatu lecz w podobnej skali co na obrazku. Tak w celu nauki obróbki depronu. Potem zabieram się za normalne Combaty :]
RobUK Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Można kupić ... chcesz pare ? :) Ciekawe w jakim squardonie latały w takim malowaniu :) A może ten chińczyk miał kłopoty ze wzrokiem ?
baciany Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Opublikowano 22 Lipca 2014 W ogóle na opakowaniu skrzydła są w drugą strone wsadzone i zamiast dolnopłata jest to środkopłat Moje depronowe klony są ciut większe i zachowują już proporcje oraz są dolnopłatami Obciążone 1groszem i latają bardzo fajnie :]
robertus Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 Silniczek od wibracji ze starej nokii, mała bateryjka i leci! Zamiast bateryjki użyłbym kondensatorek, jakis mały.
Sknera771 Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 Też racja, widziałem gdzieś takie zestawy z kondensatorkiem które się zakłada na zwykły papierowy samolocik. Chyba w abcrc.pl to było.
Xeo Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 Hej Robert, Z chęcią, na PW już dogadamy szczegóły.
Donaro Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 I tak sie ludzi zaraża modelarstwem ; ] Mówiłem Ci że samoloty lepsze niż heliki Poczekaj aż zrobisz coś sterowanego to uzależnia.P.s: Bartek dodaj zdjęcie. Nie bądź człowiekiem bez twarzy ; P
baciany Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Opublikowano 22 Lipca 2014 Dobry Helikopter nie jest zły - nie bluźnij :] Ale samoloty są fajne pod względem budowy i tym że są po prostu fajne
Donaro Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 Helikoptery to latające cegły. Gdzieś słyszałem taką teorie nawet, że one tak naprawdę nie latają - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha:P 1
Rekomendowane odpowiedzi