Zapi29 Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Witam kupiłem ostatnio samolot i moze to glupie pytanie ale nie wiem dokladnie co to za model a chcialbym sobie dorobic maske pod silnik . Rozpietosc modelu jak mierzylem wynosi 107 cm.Szerokosc i wysokosc na koncu kadluba wynosi 10*10 cm. Takie wymiary powinna posiadac wlasnie maska na poczatku .Dlugosc maski okolo 14 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Ja bym zrobił maskę metodą traconego styropianu: Zdemontował silnik, zrobił ze styropianu lub styroduru cały przód, na to taśma pakowa i laminat. póżniej szpachla. Rozpuszczalnikiem pozbywasz się środka i gotowe. Tą metodą robiłem maskę do p-11 No ale może ktoś ma inny pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 To jest Manta.Model zrobiony na podstawie planów modelu uwięziowego przez mojego kolegę,następnie sprzedany w inne ręce.Oklejałem dla niego ten model ale barwy były żółto fioletowe.Maska w oryginale była balsowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek misiek Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 kolego to ja budowałem ten model,maska faktycznie była cała z balsy tak jak pisze Wojtek.Plany mam na kompie więc napisz na jacekbud@wp.pl to Ci je prześle.Tak wyglądała gdy ją pan Wojciech okleił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zapi29 Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Dziekuje koledzy za odpowiedz.Postaram sie wykonac maske z laminatu. Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 mozesz sobie ta maske rowniez dac wytloczyc, tak czy siak trzeba zrobic kopyto - robilem cos takiego kiedys do wayfarera, przygotowany (np w balsie) ksztalt trzeba zaipregnowac zywica a potem podeslac do kogos kto tloczy (sluze kontaktem jakby co) i dostaniesz lekka mordke w ksztalcie jaki chcesz... efekt moich dzialan mozna zoabczyc tu: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/17162-svenson-wayfarer-budowa-dwuplata-z-balsy/page-2?hl=wayfarer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi