benedykt Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Hejka Mam pytanie dotyczące mocowania mikro-serwa w modelach. Właśnie kończę budowę zefirka i chciałem przymocować 2 mikro-serwa do listewek, jednakże nigdzie nie mogę znaleźć wkrętów o średnicy 1-2mm, najmniejsze jakie znalazłem to o średnicy 3mm a one są za duże. Jakie macie techniki mocowań serw do listewek? Ewentualnie gdzie można kupić takie małe wkręty? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Poszukaj w Castoramie, Obi, czy też innym Praktikerze. Na pewno we Wrocławiu macie ich sporo. Ja kupowałem w Castoramie od 2x8 przez 2x10, 2x12, 2x16, 2,5x10, 2,5x12 do 2,5x16. Najczęściej są wkręty z łbami soczewkowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benedykt Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Dzięki za odpowiedz. Przed zadaniem pytania Byłem Leroy Merlin, myślałem, ze tam największy wybór jest, mój błąd. Zatem przejadę się także do innych. Sorry za zaśmiecanie forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Dzięki za odpowiedz. Przed zadaniem pytania Byłem Leroy Merlin, myślałem, ze tam największy wybór jest, mój błąd. Zatem przejadę się także do innych. Sorry za zaśmiecanie forum. Żadne to zaśmiecanie :wink: -kto pyta nie błądzi :devil: . W Leroy'u też potrafi być niezły wybór elementów złącznych, tylko ceny tych konfekcjonowanych niekiedy są trochę wzięte z sufitu. Duży wybór różnistych śrubek jest też w tym sklepie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Jakie macie techniki mocowań serw Taśma dwystronnie klejąca jest wystarczająca do bardzo wielu zastosowań miniaturowych serw (taka od wykładzin). Jednak jak szukasz wkrętów, to odwiedź dobry serwis telefonów komórkowych. Chyba nigdzie indziej nie znajdziesz tych najmniejszych wkrętów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PXT Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Taśma dwystronnie klejąca jest wystarczająca do bardzo wielu zastosowań miniaturowych serw Albo poprostu taśmą izolacyjną obkręcic i do kadłuba na CA. Też pewnie trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 możesz wykręcić z jakiejś chińskiej zabawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Ja po prostu nabyłem w sklepie modelarskim wkręty MP-JET za paręnaście sztuk 3zł ,ale niestety trzeba mieć sklep :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Tasma dwustronna niezastapiona jest.. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Potwierdzam taśmę dwustronną. Od dołu przyklej i po bokach... Nawet ni musisz całego oklejać, i trzyma, potem łatwo odkleić... Ja w swoim tzagim przykleiłem z jednej strony i od dołu i mocno trzyma :mrgreen: Więc wiele tego nie potrzebujesz... Wystarczy taka prosta taśma za 3zł z papierniczego (dwustronna) :wink: Nie musisz kombinować ze śrubkami, a to Ci się nawet do depronu/styropianu/itp przyklei :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Taśma dwustronna jest bardzo dobra. Ja dodatkowo stosuję patent w postaci cienkiej opaski zaciskowej do kabli. Taśma przykleja, a opaska nie pozwala na nawet nie wielkie ruchy i zabezpiecza serwo przed odklejeniem. W modelach depronowych też to stosuję, ale po drugiej stronie podkładam cieniutką sklejkę i ściskam opaskę. Rozwiązanie lekkie i mocne. Jesli nie zależy mi zbytnio na wadzę, to na serwie obkurczam folię, taką jak do pakietów. Taśmę przyklejam dopiero do foli. W razie czego folię można rozciąć i mamy nówkę serwo, nie upaciane klejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Źródłem fajnych wkrętów do serw są wkręty , którymi są skręcane stare kasety magnetofonowe. Lepszych nie znajdziesz. Można je wykręcić, a kasety oklejać taśmą, żeby się nie rozpadały. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 przyklej na polimer zawsze trzyma i da się odkleić to samo z cyjakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zależy jakie to serwa. TP np. daje wkręty do mocowania w komplecie. Dobrym źródłem małych wkrętów są drobne urządzenia elektroniczne, części komputerowe czy stare aparaty fotograficzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seyv Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Dobrze trzyma taśma dwustronna piankowa (taka jak np. przy wieszaczkach). Na suchym i odtłuszczonym podłożu trzyma bardzo mocno (zwłaszcza jak klej trochę podeschnie). Do kupienia już w opakowaniach 1,5mb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.