motofan11 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Proszę bardzo:)Jeśli Twój kolega zrobił tak piękna piastę to i z przewierceniem śmigła nie będzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Pomimo szczerych checi nie udało mi się przygotować silnika do odpalenia, ale zapiołem przedostatni guzik. Kolejnym moim zadaniem na przyszłość będzie zbudowanie prostej manualnej frezarki do metalu. Piłowanie blachy nierdzewki recznie nie jest przyjemne. Z silnika brakuje jeszcze zbiornika paliwa i najważniejszej rzeczy klina wpustowego bo chyba tak on się zwie. Niestety stary zgubiłem, albo schowałem go tak żeby się nie zgubił Jeśli ktoś ma takowy, albo podobny to odkupie!!!!!!!!!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Taki wpust czółenkowy (chyba 3x5) kupisz w serwisach AGROMY http://www.agroma.pl/agroma/punkty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Można też kupić w sklepach zajmujących się sprzedażą łożysk itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Pierwszy lepszy sklep rolniczy lub np. serwis kosiarek, pilarek, coś na pewno dopasujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciachoband Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Ile już wydałeś łącznie na silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Tak się przyglądam i zastanawia mnie do czego są Ci te blaszki z nierdzewki? Nie można było zrobić szpilek wkręconych w cylinder, spinających wszystko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Tomasz, Paweł, kolego o ładnym imieniu czyli Patryk: To pojade do rolniczego i tak mam tam inną sprawę, byłem w serwisie pil sthilla ale mnie gość wydrwił. Ale czego można się spodziewać po gdańsku. Kuba, Ile wydałem? nie chce liczyć, po co się denerwować Adam no właśnie nie mogłem, na złość otwory przechodziły obok i się częściowo nakładały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Na allegro są wpusty czółenkowe 3x5, możesz też kupić tu: http://sklep.hand.pl/wpust-czolenkowy-walu-korbowego-3x5.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Ja taki wpust zrobiłem z wiertła do metalu odcinając końcówkę odpowiedniej grubości a później na pół. Pracował wiele lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Takie małe spostrzeżenie, w kosiarkach do trawy (przynajmniej mojej 190cc) taki klin jest stosowany na wale ale wykonany z aluminium. Gdy nóż uderzy w kamień/ coś twardego to klin się ścina i wał pozostaje w takim stanie jakim powinien być, nie dostaje bicia nie wykrzywia się. Tak samo moim zdaniem powinno być tu aby klin był tak dopasowany aby mógł się ściąć i podczas twardego lądowania (śmigło zatrzymuje się na skutek uderzenia w ziemię) klin się ścina a silnik jest nie naruszony.Mówiąc o dopasowaniu mówię o dobraniu twardości klina, ale z tym pewnie za dużo zachodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Dzisiaj byłem specjalnie po wpust i co? oczywiście nie mieli akurat tego. Chyba kupie ten z internetu co Tomasz zamieścił. Patryk pewnie śmigło by poszło pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciachoband Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Patryk pewnie śmigło by poszło pierwsze. Pewnie. Poza tym szkoda powierzchni wewn. stożka jakby taki klin pękł, to by wszystko tam wymielił(piastę i wał) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Ciekawe jak tam odpał? Chętnie dowiedziałbym się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Tylko się nie śmiejcie wszystko zostało złożone instalacje itp. ale nie miałem weny, no jakoś mi odeszło i tak leży. dziwne nie Kolega Kuba jednak niedługo do mnie przyjeżdża i zabiera go do odpalania. To za dwa tyg. pewnie go odpali i złoży nam relacje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek70 Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Witam mam podobny silniczek tylko chyba trochę mocniejszy. Piękna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek70 Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Witam i jak te odpalenie powiodło się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Dopiero w ten weekend oddałem Kubie silnik okazało się, że ma jakieś luzy na korbowodzie, Jak Kuba ogarnie swoje sprawy to go sprawdzi i może jak niczego nie zepsułem odpali. Teraz żałuje, że nie kupiłem oryginalnego, już nie chodzi o kase ale o czas spędzony na reaktywacji kosy, który mogłem przeznaczyć na budowanie modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi