Sknera771 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Ja robię samemu cydr w domu. To jest coś pomiędzy piwem a winem. Nie dodaje się chmielu. Po prostu do soku z jabłek dodajemy cydrowe drożdże i wszystko. Jak już ktoś chce poznać co to Cydr to polecam spróbować różnych marek. Jeżeli pijąc go stwierdzicie "przecież to smakuje jak szampan" - to znaczy że to g...o a nie Cydr ;-) ale jak pierwsza myśl będzie "czuć jabłka ale czegoś takiego nie piłem" to właśnie jest Cydr :-P Dlatego nie polecam cydru lubelskiego chociaż lepszy on niż jakiś joker z marketu. Polecam odwiedzić jakieś delikatesy typu "piotr i Paweł" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Próbowałem też cydru z gruszek. Jest delikatniejszy niż z jabłek i też bardzo mi smakował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi