ficek Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Siemanko po przerwie, ostatnio stała się tragedia, spadł mi blender (szczęście w nieszczęściu że sama góra) no i się połamał tak że dno jest walnięte i kawałek bocznej ścianki odlamał się całkowicie. Wpadłem na pomysł naprawy tego włóknem szklanym. Ale nie wiem czy żywica l285 + dedykowany utwardzacz są bezpieczne dla zdrowia pod takim względem, że jak będę miksował w nim składniki spożywcze to coś nie przejdzie i nie zatruje?Ja mam takie zdanie że jak już zastygnie to nic nie będzie. Ale wiedza o którą opieram moje argumenty to tylko tyle że używałem jej często do wzmocnień w modelarstwie, więc nie wiele wiem jeśli chodzi o temat który poruszyłem .To jak kleić czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Z karty charakterystyki: "Produkt szkodliwy, niebezpieczny dla środowiska naturalnego. Istnieją ograniczone dowody działania rakotwórczego. Produkt powoduje podrażnienie skóry i oczu. W kontakcie ze skórą może wywoływać uczulenia. Działa toksycznie na organizmy wodne; może powodować długo utrzymujące się niekorzystne zmiany w środowisku wodnym." Decyzję pozostawiam Tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 W wolnym tłumaczeniu : "Klej i daj teściowej" 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 W wolnym tłumaczeniu : "Klej i daj teściowej" Dobre trzeba wypróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ficek Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Hehe, kurde, tak to jest jak etykieta opakowania jest brudna od żywicy ;/. Dziękuję za informację, czyli ten pomysł odpada. Może ktoś jest kreatywniejszy ode mnie i podsunie jakiś realny, nieszkodliwy pomysł? CA też odpada.Jeśli ktoś potrzebuje to mogę przesłać zdjęcie delikwenta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sknera771 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Szczerze mówiąc najskuteczniejszą i najestetyczniejszą opcja jest po prostu kupienie nowego ;-) bo po takich naprawach sprzęt potem wygląda jak u szalonego naukowca ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Wrzuć foty cos poradzimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Czemu CA odpada? Wszak to klej stworzony do klejenia ran zamiast ich zszywania. Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Jeżeli klejenie i kupno nowego odpada zawsze można coś pokombinować .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kry Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Żywica absolutnie odpada, wiele z nich ma w swoim składzie rtęć lub paskudniejsze metale ciężkie. A te podczas procesu blendowanią będą się ścierały do pożywienia i odkaładały w układzie nerwowym lub watrobie! Kleje również odpadają, to co nie szkodzi przy użytku zewnętrznym- klej CA reaguje z sokami trawiennymi- szkodzi od wewnątrz! Najbezpieczniejsza będzie obróbka termiczna lub kleje z atestem do stosowania z żywnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ficek Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 hmmm, chcę dodać zdjęcia, ale omija je i wyświetla błąd "io"? Oooo dodało ;p (da potomnych, zmiana sposobu wysyłania pomaga). Proszę o to i one ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Kup nowy. To nie skarb narodowy, tylko urządzenie techniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi