RobUK Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 m a s a k r a ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 czyli co duzzzzzzo za duzo a format taki sam co w pl ale jak kupisz 3 to zapłacisz tylko 7,5 funta za 3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zamawiałem i balsę i sklejkę w UK i stanowczo odradzam ... jakość pozostawia wiele do życzenia. Ostatecznie też zamawiałem z Polski ze względu na jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Dokładnie. Quad-Edf. Btw Rob widziałem piankę EPP w modelarskim w Portsmouth. Przy okazji sprawdzę ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Ja tu widzę masę życzeniowości w kierunku Roberta Robercie, skoro chcesz spróbować sterować balastem, to wato spróbować. Trzeba być otwartym na doświadczenia. Model jest prosty do zrobienia i możesz zrobić nawet dwa takie. najpierw eksperymentować, ciąć, kleić, ciąć, kleić itd A potem zbudować drugiego z gotowym rozwiązaniem, aby był ładny. Będę śledził postępy z ciekawością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Ale to szykuj się na wydatki czyli na kontroler, dobre jakościowo i wydajne edfy .... zasilanie do tego .... no śledzę bacznie i czekam, powinno być mega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Te w komiksie mają duży ster kierunku. To już ci jedna oś sterowania odpada, znaczy zostaje w klasycznym wykonaniu. Chowany w przestrzni kosmicznej. Czyli jakieś sterowanie aerodynamiczne jest. A to wszysttko co jest w komksie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Rob coś wymyśli dajcie mu pomyśleć nad projektem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Dziękuję, że we mnie wierzycie Albowiem powiadam Wam, wiara czyni cuda !!! będzie latał Myślę intensywnie nad tym projektem. Momentami tracę wiarę bo faktycznie nie jest to najprostszy pojazd do ulatniania. Niemniej myślę, że poszedł bym w kierunku napędu a'la Quad ale w takim nieco innym układzie. Mianowicie dwa mniejsze motorki z przodu i dwa większe z tyłu (mam nadzieję, że tym razem rozumiecie co mam na myśli i że ta różnica w wielkości wirników nie przeszkodzi temu czemuś latać ) plus napęd pchający lub EDF jako napęd do lotu poziomego. Twoja sugestia robertus oczywiście jak najbardziej. Najpierw zbuduję "coś" podobnego kształtem do Killer'a K6. Jeśli sprawdzą się rozwiązania ... wtedy będę budował model docelowy.z ruchomą "płetwą" na grzbiecie Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jutro zaczynam robić przymiarki, muszę oszacować ile materiału potrzeba na kadłub, jakie elementy itd. Trzymajcie kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 3mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Ale to szykuj się na wydatki czyli na kontroler, dobre jakościowo i wydajne edfy .... zasilanie do tego .... no śledzę bacznie i czekam, powinno być mega. Na wydatki się przyszykowałem spoko, W grę wchodzą także inne rozwiązania. Zobaczymy A propo's napędu QUAD'owego, czy ktokolwiek próbował budować w taki sposób żeby QUAD miał jak pisałem wczesniej Dwa większe śmigła z tyłu i dwa mniejsze z przodu ? Kontroler plus stabilizator powinny sobie poradzić co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Wiesz, ja próbuję zrobić Tricoptera z jednym mniejszym śmigłem i coś mi słabo idzie. Ale zrobić się da bo widziałem takie rozwiązania. Zastanowiłeś się jak to miałoby działać? Bo sterowanie quadem i samolotem inaczej się odbywa. Będziesz miał kontroler quada, np KK2.01 z hobbu king to będziesz mógł zawisnąć i poruszać się w zawisie, czy nawet latać. Teraz do tego chcesz dodać napęd EDF. Jak chciałbyś nim sterować? gazem się nie da bo gaz w quadzie odpowiada za wznoszenie. Jakiś mikser chcesz zrobić? Albo EDF sterowany gałką jakąś? Widziałem takie projekty i ludzie robią jakieś układy sterujące, programują, piszą kod itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Tak myślę zacząć, ciekaw jestem czy to zadziała. Żeby otwory nie były zbyt duże i oczywiście będą lekko przesłonięte "żaluzjami". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 a gabaryty jakie przewidujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Około metr długości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 A nie lepiej dać 3 napędy - ja bym jeszcze wpakował 3-ci tej samej wielkości w okolicy początku canarda, akurat dobra ilość miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 jak metr to gites czekam na ciąg dalszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Są cztery otwory na wirniki, nie ma potrzeby produkowania dodatkowej dziury Może wlot powietrza do EDF zrealizować też poprzez otwory na wirniki? Takie boczne wejście i dalej tunelem do turbiny. Taki szybki szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Rob sory za ofa ale powiedz mi gdzie sie zaopatrujesz w depron Czy nie zapytałeś najpierw o balsę przez pomyłkę ? jeśli nie, to moja pomyłka i włączyłem się w dyskusję pisząc o balsie a nie depronie Jakby co to poczyszczę co by komuś tematu nie zaśmiecać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Jak model ma mieć koło metra to te mniejsze otworki na śmigła quadcoptera ile mają, 5cm? Taki wlot dl edf jak proponuje Vesla nie zda egzaminu. Spowoduje zabranie powietrza ze smigła koptera i ani śmigło nie będzie dobrze działać ani edf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi