skylfer Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Witam. Planuję za kilka dni zakupić ten model samolotu, a dokładniej z tego sklepu (tylko tu znalazłem obecnie dostępny) http://www.rc4max.com/great_planes_-_f4u_corsair_40_kit,3,6507.html Moje pytanie to co zastanę w tym zestawie? Same plany i "suche drewno" czy już powycinane fragmenty samolotu? Jaki będzie przybliżony koszt zmontowania zestawu, który będzie latał (chciałbym zamontować chowane koła pod skrzydłami z klapami - trudno będzie przerobić ten model do czegoś takiego?). Zapewne będę składał ten model kilka miesięcy, ponieważ nie mam zamiaru się spieszyć, aby wszystko było jak należy, dlatego też wszystko co w niego później będę pakował może być z górnej półki. Jakie narzędzia będą mi niezbędne do pracy przy tym modelu? Na razie to chyba wszystkie pytanie. Z góry przepraszam za takiego pytania, ale jestem w tym całkiem nowy Nie chcę modelu prawie gotowego, ponieważ chcę go zrobić sam Pozdrawiam, Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Tutaj znajdziesz więcej informacji http://www.greatplanes.com/airplanes/gpma0177.html u dołu strony, jest link do pobrania PDF'a z instrukcją http://manuals.hobbico.com/gpm/gpma0177-manual.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skylfer Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 A czy kupując obojętnie jaki nadajnik (powiedzmy ten: http://www.rc4max.com/sanwa_sd-6g_fhss_-_2_4ghz_-_mode_2,40,20427.html ) będzie możliwość podłączenia go do komputera i latania w symulatorze? Czy do symulatorów potrzebne są odpowiednie nadajniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 wystarczy program na kompa i kabelek s-video na usb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 6 kanałów może być za mało do takiego modelu. Policz sobie ile serw będziesz musiał obsłużyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 6 kanałów może być za mało do takiego modelu. Policz sobie ile serw będziesz musiał obsłużyć. Requires: 2-stroke .40-.46 cu in or 4-stroke .48-.70 cu in engine, 4-channel with 4 servos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skylfer Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Ja akurat jestem zielony, więc jakby ktoś mógł mi pomóc z tymi serwami ile dokładnie potrzebuję. Z tego co jest w opisie to 4 kanały, 4 serwa ale ja bym chciał zamontować chowane przednie koła i klapy, które zakryją "dziury" ile serw do tego będzie potrzeba? Jak np. chcę dwa serwa (po jednym na skrzydło - do klap) to można ustawić te dwa serwa pod jeden przełącznik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 podwozie to +1 kanał klapy to + 1 kanał to juz 6 kanałów to za mało 8 minimum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skylfer Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 I tak będę kupował nadajnik dopiero za miesiąc, więc te 200 zł więcej się dorzuci Jutro albo pojutrze zamawiam korsarza i zaczynam prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 no i git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skylfer Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zapewne głupie pytanie ale czy takie modele są częściowo "rozbieralne"? W sensie czy jest możliwość dostania się do części wewnętrznych bez uszkadzania modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 poczytaj inne dzialy z forum i popatrz na zdjecia tak sa np skrzydłaod kadluba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skylfer Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 W takim razie obecnie zabieram się za lekturę i w trakcie prac jeśli nasunie mi się jakieś pytanie będę pytał w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 a tu masz coś na zachęte http://www.modelairplanenews.com/blog/2014/08/26/making-a-sliding-canopy-upgrading-a-f4u-corsair-arf/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skylfer Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Świetna sprawa chyba kolejny kanał na nadajniku będzie mi potrzebny Haha. Dzisiaj zamówiłem korsarza z linku, który podałem w pierwszym poście Tak więc z niecierpliwością oczekuję paczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skylfer Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 No niestety nigdzie nie ma dostępnych korsarzy w tej wersji :/ W kilku sklepach było napisane, że produkt dostępny, a po kontakcie telefonicznym okazuje się, że nie ma. Dziś rano dostałem maila o anulowaniu transakcji z rc4max, gdyż korsarz jednak niedostępny. Tak więc zdecydowałem się na P-51D Mustang Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Requires: 2-stroke .40-.46 cu in or 4-stroke .48-.70 cu in engine, 4-channel with 4 servos Chodziło mi o + na dodatkowe wyposażenie, o którym pisał Pytający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skylfer Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zastanawiam sie czy nie pokryć pozniej modelu zywica epoksydowa dla utwardzenia. Probowal tego ktoś kiedys? Edit: Żywica to Epidian 624 + utwardzacz IDA. Mam tego jeszcze około litra. Stosowałem wcześniej do pokrywania wodospadów i basenów do swoich terrariów. Po zastygnięciu twarde jak kamień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zwróć uwagę na wage takiego pokrycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skylfer Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 300-400g by doszło dlatego pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi