Skocz do zawartości

P-51D Mustang .40 - wersja KIT

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Tylko koszt nie bardzo mi się podoba :P te co znalazłem kosztują 250 zł :(

Zna ktoś jakieś serwa do podwozia? Znalazłem w Polsce tylko: Hitec HS 75 BB Retract  ale i tak nigdzie nie znalazłem dostępnego :/

Opublikowano

Mam stery kierunku i wysokości, stabilizator poziomy i pionowy oraz dwa skrzydła ukończone w 50%. Czekam na dostawę mechanizmu do podwozia chowanego i kół :) No i kupię kawałek balsy na szersze lotki żebym mógł klapy zrobić ;) Na planach lotka jest szerokości 20mm - jakiej długości zakupić, aby dało radę wcisnąć klapy? 40mm? 50mm?

Opublikowano

Wrzuć jakieś fotki. Co do balsy to sprzedawana jest jako deseczki 100x1000mm, chyba że myślisz o gotowych krawędziach spływu.

Na planach powinieneś mieć zaznaczony zarys klap, zdejmij wymiar z planów.

p.s. 

Szczerze powiedziawszy nie bardzo zrozumiałem co maja lotki do klap?

Opublikowano

Myślę, że lepiej dać szerszą lotkę i mniejsze wychylenia w razie czego. Nie przesadzać znowu, aby nie wyglądało to nie proporcjonalnie, ale ja bym dał tak szeroką jak się da. Co do balsy - dostaniesz deseczki w sklepie dla plastyków na ul. Uphagena lub Miszewskiego. Dwa plastyczne blisko siebie, ceny bardzo podobne. Powiedz jakie potrzeba Ci wymiary, bo może takie ścinki znajdę w szufladzie. Pozdrawiam!

Opublikowano

Naszło mnie takie pytanie - czym różni się serwomechanizm do podwozia od zwykłego i dlaczego zwykłego serwa nie można dać do sterowania podwoziem chowanym?

Opublikowano

Naszło mnie takie pytanie - czym różni się serwomechanizm do podwozia od zwykłego i dlaczego zwykłego serwa nie można dać do sterowania podwoziem chowanym?

Serwo do podwozia np. http://hitecrcd.com/products/servos/sport-servos/analog-sport-servos/hs-75bb-retract-servo/product

Ma inny zakres ruchu w porównaniu do zwykłego serwa. Serwo to porusza się w zakresie 0-180 stopni, a serwo zwykłe powiedzmy -90 - 0 - 90. (Wartości przykładowe nie zawsze jest to 90 stopni.) Czyli mamy ruch od centrum w prawo i od centrum w lewo. 

Taki mały zakres ruchu serwa zwykłego nie wystarcza do schowania podwozia. Z kolei aby wykorzystać pełny zakres trzeba by w aparaturze specjalnie

zaprogramować ruch, aby działało w zakresie -100-100% (czyli defacto aby uzyskać ruch 0-180 stopni). Da się to pewnie zrobić choć istnieje prawdopodobieństwo iż podczas podłączania zasilania podwozie będzie w stanach nieustalonych - będzie się składać/. rozkładać do momentu synchronizacji odbiornika z nadajnikiem.

Dochodzi jeszcze sama kwestia prędkości ruchu - choć to można pewnie programować w aparaturze (Bynajmniej na sofcie OpenTx można.)

Opublikowano

Oo :) dzięki wielkie. W takim razie w poniedziałek wszystko zamawiam i myślę, że za 2-3 tygodnie będzie pierwszy oblot samolotu ;)

Opublikowano

Sprawdź sobie tylko czy się wszystko zmieści, czy serwa nie za wysokie itd.

Ja jakiś czas temu kupiłem mechanizm podwozia tzw "serwoless" i niestety czeka na inny model, bo za wysokie.

p.s. Ewentualnie jak się lubisz bawić:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.