QazMan Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam mam prośbę czy orientuje się ktoś ile będą mniej więcej kosztować używane poniższe aparatury: hitec flash 5x jr propo x-378 hitec flash 5 Pytam ponieważ chcę je sprzedać i przejść na aparaturę 2.4 ghz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Z tego co mnie sie wydaje to flash 5 i 5x to to samo. Mam flasha 5x system. Co do wyceny to może że 200pln bym za nią wolał. Pomysł o wymianie modułu badawczego. Ja zapłaciłem 250 zł za frsky z montażem przez fachowca i jestem zadowolony. Wybierz najlepszy nadajnik z tych które posiadasz i daj moduł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QazMan Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Raczej nie będę przerabiał ale dzięki za odp. Wiesz morze coś o jr propo x-378? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Z tego co mnie sie wydaje to flash 5 i 5x to to samo nie to samo w dobrym stanie można kupić za kilkadziesiąt złotych - do 100pln z odbiornikiem pakietem i kwarcami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Wiesz morze coś o jr propo x-378? W tym kontekście pisze się MOŻE* Błagam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Moim zdaniem po 150pln za nadajniki jeśli masz do nich odbiorniki to można podnieść cenę max do 200pln przy tej ilości ryżowego 2,4GHz więcej za to nie dostaniesz . Dobrym rozwiązaniem może być sprzedanie hitec F5 i F5x i zakup np. modułu frsky do X387 to bardzo przyzwoity nadajnik pod względem możliwości i ma wymienny moduł w.cz więc bezinwazyjnie można się przesiąść na 2,4GHz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 x-378 nie ma wymiennego modułu. Trzeba montować któryś z wersji DIY, np. FrSky DHT. Aczkolwiek jest to istotnie bardzo przyzwoity nadajnik i ja bym właśnie tak zrobił. Żeby dostać zbliżoną jakość mechaniki w nowej aparaturze, musiałbyś obecnie wydać spoooro kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 To co zaproponował Michał i Kamil, to najrozsądniejsze wyjście. Sprzedać oba hiteki i dokupić moduł FrSky do Jr-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QazMan Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Pytanie co sądzicie o turnigy 9x pieniędzy mi starczy bo jeszcze tata się dokłada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Jak coś jest tanie i ma duże możliwości to gdzieś jest okrojone.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Okrojona jest niestety trochę na wykonaniu. Nienajlepsze luty w środku, średnie drążki i przeciętne wykonanie. Ale ogólnie 9X nie jest zła a po wymianie softu na OpenTX jeszcze lepsza. Stosunek możliwości do ceny ma naprawdę doskonały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Co daje wymiana softu na OpenTX ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QazMan Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Patrzyłem na internecie i jest to ulepszone menu przynajmniej tak mi się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Też mi wielka różnica 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Też mi wielka różnica nie znasz różnicy więc skąd ten tekst?Sprawdź sam a potem się wypowiadaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 OpenTx to chyba w TG9xr a w TG9x jest Open9x 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 OpenTx to chyba w TG9xr a w TG9x jest Open9xdaruj już sobie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 O matko... OpenTX to oprogramowanie do różnych nadajników, opracowane jako Open Source i posiadające bardzo różne i rozbudowane funkcje. Zaczęło się od wersji na 9X i bazuje na wcześniejszych softach typu er9x, th9x a potem Open9x. Tam jest zmieniony cały "silnik" aparatury - konfiguracja, miksery, fazy lotu itp. - stąd nowe menu. Z możliwością stosowania różnych systemów nadawczych, telemetrii, komunikatów głosowych i co tam jeszcze lidzie modyfikują. Są wersje na 9X, na 9X z wymienionym procesorem, na 9XR i na Taranisa, nie licząc wersji skompilowanych przez ludzi osobiście na różne samoróbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi