M.Ch. Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Witajcie, buszując po necie i szukając sobie mocniejszego modelu pod 3D przypomniałem sobie o dwóch niezłych smolotach: YAK 55 50e Haikong YAK 55M 1,4m GB Models gdzie to się podziało? W PL nie ma i w EU też nie bardzo moge znaleźć.... Macie jakieś źródła?
Marcin K. Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Modelarnia.pl miała haikonga. GB to nie najtańsza firma i zastąpil ją Axar
M.Ch. Opublikowano 2 Października 2014 Autor Opublikowano 2 Października 2014 Modelarnia.pl miała haikonga. GB to nie najtańsza firma i zastąpil ją Axar Wiem, ale nie ma... GB to Axar, jesteś pewien? Strona GB teoretycznie jest http://www.gb-models.com/
Shock Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Axar to przedstawiciel Gold Winga...
wakul Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Niedawno kupiłem tego Yak 55M 1.4M z GB Models, zamawiałem tu: http://shop.hepf.com/Flugmodelle/Motor-Flugmodelle/GB-Models-Yak-55m-1-4-gelb-rot-schwarz::3131.html . Przesyłka do Polski za darmo. PS. jeśli ktoś chciałby zapytać o moją ocenę tego modelu to na razie mam za sobą tylko oblot i wiele powiedzieć nie mogę, to mój pierwszy akrobat >1.2m i różnica jest wyraźna (na korzyść tego większego), więcej po oblocie powiedzieć nie dam rady . Jakość wykonania samego modelu wzorowa.
M.Ch. Opublikowano 2 Października 2014 Autor Opublikowano 2 Października 2014 Niedawno kupiłem tego Yak 55M 1.4M z GB Models, zamawiałem tu: http://shop.hepf.com/Flugmodelle/Motor-Flugmodelle/GB-Models-Yak-55m-1-4-gelb-rot-schwarz::3131.html . Przesyłka do Polski za darmo. PS. jeśli ktoś chciałby zapytać o moją ocenę tego modelu to na razie mam za sobą tylko oblot i wiele powiedzieć nie mogę, to mój pierwszy akrobat >1.2m i różnica jest wyraźna (na korzyść tego większego), więcej po oblocie powiedzieć nie dam rady . Jakość wykonania samego modelu wzorowa. Dzięki za info. Mógłbyś podać mi wagę modelu i dokładne wyposażenie jakiego użyłeś. Chcę w ten sposób dojść do wagi tego co było w pudełku. No chyba, że ważyłeć pusty. Ja zawsze przed złożeniem ważę wszystkie elementy....
wakul Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Wagi niestety nie znam, wyposażenie to Turnigy Aerodrive SK3 5045 450kv, zasilanie na 2 pakietach 2200 3s połączonych w jeden 6s, śmigło 15x10, regulator Turnigy Plush 60A, bec castle 10A, serwa Hitec 225MG i Hitec 5245MG. Wydaje się odpowiednie
M.Ch. Opublikowano 2 Października 2014 Autor Opublikowano 2 Października 2014 Wagi niestety nie znam, wyposażenie to Turnigy Aerodrive SK3 5045 450kv, zasilanie na 2 pakietach 2200 3s połączonych w jeden 6s, śmigło 15x10, regulator Turnigy Plush 60A, bec castle 10A, serwa Hitec 225MG i Hitec 5245MG. Wydaje się odpowiednie Tomku, dzięki za info. TAK wyposażenie jak najbardziej OK. Rozumiem, że 5245 na ogon, a 225 na lotki. Czy można łączyć w jednym modelu serwa analogowe i cyfrowe? Z tego co kojarzę, to w zależności od radia cyfrowę nie rozwiną pełni możliwości. To nic pilnego, ale gdybyśpamiętał i przy okzaji zważył cały model z lub bez baterii. Info może być na PW.
wakul Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Hm, pierwsze słyszę o takim problemie w przypadku łączenia analogowych z cyfrowymi.. Radio to Hitec Aurora 9, jak dotąd (a łączyłem już analogowe z cyfrowymi w innych modelach) nie zauważyłem nic niepokojącego, powinienem się niepokoić? Tak, 5245 na ogon, 225 na lotki.
M.Ch. Opublikowano 2 Października 2014 Autor Opublikowano 2 Października 2014 Nie znam problemu z autopcji, ale tak jak pisałem wyżej, może okazać się, że cyfrowe pracuje na 80% możliwości (czego raczej nie odczujesz) i tyle. Nie jestem specjalistą, chodzi chyba o rozdzielczość pracy radia i szybkość pracy odbiorników. https://www.spektrumrc.com/Technology/Resolution.aspx Jak nie latasz zawodniczo, to nie ma się co przejmować jak wszystko Ci działa.
M.Ch. Opublikowano 2 Października 2014 Autor Opublikowano 2 Października 2014 A co YAK-iem z Haikonga? Można go gdzieś w EU kupić?
Marcin K. Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Jedyne co potrzeba żeby cyfrowe chodziły na 100% swoich możliwości to mieć pewne zasilanie z zapasem A
diabolo Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Wagi niestety nie znam, wyposażenie to Turnigy Aerodrive SK3 5045 450kv, zasilanie na 2 pakietach 2200 3s połączonych w jeden 6s, śmigło 15x10, regulator Turnigy Plush 60A, bec castle 10A, serwa Hitec 225MG i Hitec 5245MG. Wydaje się odpowiednie jaki czas lotu wychodzi na tych pakietach 2200 ? powiedzmy do 3.8v na cele
wakul Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 Tomku, dzięki za info. TAK wyposażenie jak najbardziej OK. Rozumiem, że 5245 na ogon, a 225 na lotki. Czy można łączyć w jednym modelu serwa analogowe i cyfrowe? Z tego co kojarzę, to w zależności od radia cyfrowę nie rozwiną pełni możliwości. To nic pilnego, ale gdybyśpamiętał i przy okzaji zważył cały model z lub bez baterii. Info może być na PW. Hej, Trochę to trwało, ale w końcu zważyłem model. Razem z wyposażeniem jak opisane wyżej wyszło równe 1950g (BEZ baterii). Przy czym zanim zdążyłem go zważyć to niestety nieźle przygrzmociłem w ziemię. Modelem lata się na tyle fajnie że pozwalałem sobie na więcej niż umiem.. skończyło się naprawą podwozia i okolic. Model po naprawie w porządku, ale myślę że spokojnie 50-100g doszło. Czyli z moim wyposażeniem, przed naprawą +/- 1850g + aku. Tyle faktów, natomiast jeśli chodzi o odczucia to model w powietrzu wydaje się lekki. Model z czystym sumieniem polecam. Pozdrawiam, Tomek jaki czas lotu wychodzi na tych pakietach 2200 ? powiedzmy do 3.8v na cele Niestety nie wiem dokładnie - mam ustawiony alarm napięcia w telemetrii a nie stoper i nawet dokładnie nie znam czasów. Ale jest OK, nie ma wrażenia że za krótko. Przy najbliższej okazji sprawdzę dokładny czas Pozdrawiam, Tomek
Rekomendowane odpowiedzi