Marcin K. Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zmiana planów, latamy dziś ok 17-18 w Rogoźnie
Piotr z W. Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Panowie nic się tu nie dzieje w sobotę dzień latawca więc w piątek budowa a w sobotę loty jak się bawić to się bawić ;-) I pytanko kto jedzie do Chodzieży w niedzielę na zakończenie sezonu ??
Marcin K. Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Dobry! Dawno się tu nic nie działo, a tym bardziej z mojej strony. Zaczynam podnosić się i łapać wiatr tak że... Wstępnie w weekend latamy. Dokładnie z godziną w najbliższym czasie. Więc do zobaczenia!
Marcin K. Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Kolegą wiatr był straszny a mnie bardzo ciaglo w powietrze. Przy okazji oblot Squadaka z pełnym sukcesem. Jedna fotka bo sam wyskoczylem na kilka min i udało się trafić na troszkę spokojniejsze warunki.
Marcin K. Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Dziś spotkaliśmy sie w komplecie, nie wszyscy odważyli sie latać. Troszkę wiało ale nasz nowy kolega Kuba który bardzo chciał nauczyć się latać nie odpuścił i dzielnie pomykał w powietrzu. Obyło sie bez strat czyli pierwsze tegoroczne wspólne latanie zwieńczone sukcesem @Piotr z W. latał Diablotinem, Dawid śmigał Raptorem, ja Kube uczyłem latac na moim Squadaku i latał także swoją piękną Cessną 182. @Fabian123 poddał sie i Texan został na ziemi a Piotrek nawet nie złożył Condora
ahaweto Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 No macie odwagę ! W Madmanie benzyna Evolution ? Jaki i jak się spisuje ?
Marcin K. Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Mamy:) wiało tylko ok 14km/h Tak tam jest ten Evo który loczek miał w Trainerze 60, Evo10 Dziś pracował bardzo ładnie, równo i nie kaprysił. Tak że jak na tak maly benzynowy na prawdę spisuje się świetnie. Na ziemi był lekko z nim problem bo iglica paliwa pod wpływem wibracji sie wkręcała. Ale pomogło dogięcie sprężynki przy iglicy, tej która skacze po ząbkach:)
Loczek1392 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 Witam Adamie,dokładnie jak pisze Marcin.Obiecane zdjęcia mojego blizniaka Spacewalkera,większy o nie całe 10cm,jeszcze silnik i oblot.
Michal3013 Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Jest możliwość lądowania prawdziwych szybowców? Min 20m x 150m? Z Kobylnicy często tamtędy przelatujemy,czaem dość nisko....
Loczek1392 Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Opublikowano 7 Lutego 2016 Tak,spokojnie trzy razy tyle masz miejsca.
Marcin K. Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Cała łąka ma ok 60-65 ha. Pas na którym my latamy ma ok 10x70m. I to jest trawa skoszona praktycznie na zero. Tak ze z 2cm kół się wystartuje. Reszta łąki to w miarę równa nawierzchnia. Jak będę dziś na lotnisku to postaram się dodać współrzędne psa. Jak chcecie na prawdę u nas lądować to porozmawiam z Dawidem i traktorem-kosiarka ogarnie dla was więcej miejsca Dziś latamy ok 14! Do zobaczenia!
ahaweto Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Michał atrakcja będzie duża, a jak wystartujesz z powrotem ? Chyba że będzie to lot docelowy.
Marcin K. Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Nie macie tam na Ligowcu przypadkiem DuoBanjo z moto?
Paszczur Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 To w takim razie w następny weekend kosimy trawkę , tylko musze traktorek przygotować
Piotr z W. Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Marcin kiedy Ty tyle tych zdjęć na trzaskałeś ;-)
Marcin K. Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Kilka udało mi się pstryknac, szkoda ze nikt więcej nie pstrykal... @Ahaweto specjalnie dla Ciebie krótki filmik z pracy Evo10 https://youtu.be/DqCKqC2zWBk
Rekomendowane odpowiedzi