Stefanpasz Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Fajny model Gratuluję przejścia od przygody z budowaniem do frajdy z latania Brakuje dla mnie tylko znaków przynależności państwowej. Ostatnio dużo pojawia się niezidentyfikowanych maszyn latających, "zarejestruj" swoją maszynę Czy podczas oblotu straciłeś część kabinową? Jakoś odróżnia się od reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Część kabinowa odróżnia się od reszty tylko dlatego że, brakło na nią farby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majonesz Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 A dziękuję. Znaki się pojawią w najbliższym czasie a kabinka biała bo tak jak napisał Michał farbka się skończyła, starczyło tylko troszkę niebieskiej . Jakoś się tym nie przejmuje tym bardziej że to model raczej do takiego treningowego latania i rekreacji. "Bojowy" będzie prawdopodobnie D520 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 A jednak... D.520 Nie pozostaje mi nic innego jak zbudowanie czegoś z czarnymi krzyżami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majonesz Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Ejejej, a mówiłeś coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Dorwałem dzisiaj model Piotrka. Lata dość fajnie ale jest mało stabilny w powietrzu czego przyczyną jest brak wzniosu skrzydła. Krótki filmik z lotu z krecikiem na koniec: Przy okazji polatałem swoim Pzl-55 wykonałem kilka lotów. Okazały się one ostatnimi lotami tego modelu. Nie zauważyłem, że zmieniło mi się wychylenie steru wysokości... Po starcie na max przepustnicy runął prosto w zamarzniętą kupkę ziemi...Model miał już na koncie parę kretów (był to mój pierwszy dolnopłat) ale ten okazał się dla niego zbyt mocny. Na szczęście będzie miał on swoich następców Spitfire'a XL i bf-109 ESA ale o tym już w innym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Dorwałem dzisiaj model Piotrka. Lata dość fajnie ale jest mało stabilny w powietrzu czego przyczyną jest brak wzniosu skrzydła. No to lata fajnie, czy jest mało stabilny? Zdecyduj sie na coś, bo to jest tak jakby częściowo wysiąść z jadącego pociągu. Wznios skrzydeł jest, tylko jego wartośc jest ujemna. Ktoś już wcześniej o tym pisał. Z tak opuszczonymi skrzydłami raczej trudno o stabilny lot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 No to lata fajnie, czy jest mało stabilny? Zdecyduj sie na coś, bo to jest tak jakby częściowo wysiąść z jadącego pociągu. Wznios skrzydeł jest, tylko jego wartośc jest ujemna. Ktoś już wcześniej o tym pisał. Z tak opuszczonymi skrzydłami raczej trudno o stabilny lot. Dokładnie. Na filmie widać ujemny wznios. W moim Jastrzębiu nie można mówić o niestabilności. Leci bez zawahania bez trzymania drążków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Mówił, że poprawi te skrzydełka.. wtedy powinno być lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Wg mnie masz tylni SC i zbyt duże wychelenia steru wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majonesz Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Osobiście nie wiem czy jest jakoś nadzwyczaj niestabilny, bo latałem w linii prostej bez trzymania drążków i wszystko było prawidłowo, jest porywczy fakt przez duże lotki ale to wszystko ( jak dla mnie ). Chociaż fakt wznios jest ujemny ale sama lotka jak i część skrzydła jakieś 3/4 znajduje się w pozycji poziomej. Zobaczymy co da się zrobić z tym wzniosem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi