Jump to content

AR6110e do kosza ??


Elkojote
 Share

Recommended Posts

Witam dziś dotarł do mnie odbiornik jak w temacie , miał on pracować wspólnie z dx7s . Wsadziłem zworkę podpiąłem zasilanie dioda zaczęła szybko mrugać włączenie aparatury próba bindowania niestety nie udana . Ponowna próba też nic nie dała ,a przy trzeciej  dioda już w ogóle przestała świecić , coś się z tym jeszcze robi czy raczej daremny trud ?? 

Link to comment
Share on other sites

Skoro przestała świecić (mrugać) to chyba niedobrze. W trybie bindowania powinna szybko mrugać przed włączeniem aparatury w trybie bindowania (czyli jednoczesne przesunięcie suwaka on/off i wciskanie przycisku bindowania z tyłu aparatury - ja tak mam w Jr-erze), potem przestaje mrugać i po paru sekundach zaczyna jednostajnie świecić co swiadczy o zbindowaniu.

Miałem kiedyś parę razy przypadek że w mojej modelarni/graciarni na jednym czy dwóch odbiornikach bindowanie się nie udawało i dopiero przejście do innego pomieszczenia (większej przestrzeni) i bindowanie z większej odległości przyniosło skutek, aczkolwiek czy nie był to pierwszy sygnał że coś sie z odbiornikiem dzieje, gdyż w jakis czas potem padły mi dwa odbiorniki (mogły być właśnie te dwa odbiorniki, acz dokładnie nie powiem gdyż jakoś specjalnie ich nie zaznaczyłem a trochę posiadam).

A może zasilanie jest niewydajne, słabe, rozładowane?? 

Link to comment
Share on other sites

Pakiety rożne sprawdzałem i regle też , myślałem że może regiel ześwirował i dał większy prąd i go usmażyło ale daje 5 volt, gwarancji nie ma bo od osoby prywatnej tzw. zapasy magazynowe hmm wiele więcej tu pewnie nie na sprawdzamy .

Link to comment
Share on other sites

Dziwne to że na początku mrugał ale się nie bindował dodatkowo silnik wydawał dźwięki ... nigdy tak nie miałem a potem już zamilkł. Przecież nawet gdyby kabel zasilający od regla obrócić o 180 stopni to nic się nie działo bo plus jest na środku dioda wtedy chyba zapalała się na stałe z tego co pamiętam ale na 100% w ten sposób nie szło go zepsuć czy jak ??    

Link to comment
Share on other sites

Dziwne to że na początku mrugał ale się nie bindował dodatkowo silnik wydawał dźwięki ... nigdy tak nie miałem a potem już zamilkł. Przecież nawet gdyby kabel zasilający od regla obrócić o 180 stopni to nic się nie działo bo plus jest na środku dioda wtedy chyba zapalała się na stałe z tego co pamiętam ale na 100% w ten sposób nie szło go zepsuć czy jak ??    

Silnik pikał bo nie było sygnału wysterowania regulatora. Nie mogłeś nic popsuć odwróceniem wtyczki regulatora.

Link to comment
Share on other sites

Ciekawa historia , człowiek od którego kupiłem odbiornik też lata buduje . Po tym jak mu zakomunikowałem ze odbiornik zgasł mówi że coś wymyślimy i do pół godziny miałem nowy numer śledzenia przesyłki . Stwierdziłem że może znalazł coś zastępczego i posłał , dziś otwieram paczkę a tam 3szt. ar6110e  wszystkie wyglądają jak ten pierwszy (prosto z fabryki lśniące ,proste antenki chyba ich nawet nikt nie macał  ). Pierwszy mruga nie binduje drugi tak samo trzeci też , próby na zewnątrz w środku rożne pakiety rożne regle . W pamięci 4 modele stwierdziłem że może nie chce zapamiętać więcej jeden rozbindowałem ale nic próba ponownego zbindowania z moim odbiornikiem ar6100 bez problemu.Czekam na brata ma być po pracy z dx6i bo obawiam się ze mnie coś straszy.  

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.